Για το αμέσως επόμενο διάστημα, το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνει «ειδικές αποστολές» στην Ευρώπη και περιοδείες στη χώρα, με ξεκάθαρο στόχο να υπηρετηθούν και οι δύο άξονες του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Από τη μία, να εμπεδωθεί η προσπάθεια που έχει καταβληθεί από την ελληνική κυβέρνηση να υπάρξει μια ενιαία στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ζήτημα της αντιμετώπισης της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης και, από την άλλη, να προβληθεί το κυβερνητικό έργο σε όλη την Ελλάδα και να ακούσει ο πρωθυπουργός από πρώτο χέρι τα προβλήματα των πολιτών.

Στο ζήτημα των περιοδειών, μάλιστα, το μοντέλο που έχει επιλεχθεί έχει τον ίδιο τον πρωθυπουργό στο επίκεντρο, σε αντίθεση με το παρελθόν. Έτσι, στην προμετωπίδα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα συνοδεύεται από στελέχη τα οποία δεν πρόκειται να διεκδικήσουν σταυρό προτίμησης, ενώ θα είναι απολύτως επιλεγμένες ακόμη και οι περιστάσεις κατά τις οποίες θα είναι παρόντες οι «γαλάζιοι» βουλευτές.

Δεν χρειάζονται

Ένας από τους λόγους για τους οποίους επελέγη το μοντέλο αυτό είναι να αποφεύγονται οι παλαιοκομματικού χαρακτήρα παρεξηγήσεις, που προκαλούν εσωστρέφεια και προβλήματα σε μια περίοδο που σίγουρα δεν χρειάζονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η τελετή που διεξήχθη στον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» της Γραμμής 3 του μετρό και η ταυτόχρονη λειτουργία ακόμα δύο σταθμών.

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μεγάλο λιμάνι της χώρας συνοδεύτηκε από την ιδιαίτερα θετική υποδοχή του και τα σχόλια των Πειραιωτών για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο πέρασε από 40 κύματα. Ειδικά το μετρό στον Πειραιά ήταν ένα μεγάλο έργο, το οποίο είχε ως στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών την ώρα που επετεύχθη και η σύνδεση του πρώτου λιμανιού της χώρας με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο, σε μια χρονιά με ρεκόρ στον τουρισμό. Στον σχεδιασμό του επιτελείου του πρωθυπουργού κορυφαία θέση έχουν οι περιοδείες στην περιφέρεια και η ανάδειξη των εκεί έργων.

Στα Άγραφα

Αντιπροσωπευτική ήταν η παρουσία Μητσοτάκη στα Άγραφα, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για τους Δήμους Αγράφων Ευρυτανίας, Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας και Αργιθέας Καρδίτσας καθώς και οι εξαγγελίες για επιπλέον ενίσχυση με 90 εκατ. ευρώ που προβλέπει το Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο Αγράφων.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι επισκέψεις του πρωθυπουργού σε περιοχές της Καρδίτσας, προκειμένου να δει από κοντά την πρόοδο των έργων μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» τον Σεπτέμβριο του 2020, η περιοδεία του στο χωριό της Αργιθέας, καθώς και οι επισκέψεις στα Γιαννιτσά, τη Σκύδρα και την Έδεσσα.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 22 Οκτωβρίου 2022.