Στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να στήσει ένα παραπλανητικό αφήγημα για την αξιοπιστία των εταιρειών δημοσκοπήσεων, συνδέοντας τις επιμέρους υπηρεσίες τους προς κρατικούς φορείς ή δήμους με σενάρια διαπλοκής, αναφέρεται η στήλη Big Mouth του powergame.gr

Τι γράφει το Big Mouth

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να στήσει ένα παραπλανητικό αφήγημα για την αξιοπιστία των εταιρειών δημοσκοπήσεων, συνδέοντας τις επιμέρους υπηρεσίες τους προς κρατικούς φορείς ή δήμους με σενάρια διαπλοκής, δε θα αργήσει να πέσει στο κενό.

Και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλάνε για σχοινί. Τις τελευταίες ημέρες, τα «λαγωνικά» της Κουμουνδούρου έχουν ξεσκονίσει όλες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, που έχουν κάνει συμβάσεις με δημοσίους οργανισμούς ή φορείς της αυτοδιοίκησης, και με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, επάνω στον έωλο ισχυρισμό πως «εφόσον κάνουν δουλειές και με το δημόσιο γι’ αυτό βγάζουν τη ΝΔ πρώτη στις μετρήσεις».

Αυτή η παραπλανητική τακτική μπορεί να χρησιμεύει επικοινωνιακά ως ευκαιριακό άλλοθι για να μην δει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ την σκληρή πραγματικότητα σε σχέση με την εκλογική ακινησία του κόμματος, η οποία αποτυπώνεται και στις μυστικές δημοσκοπήσεις της Κουμουνδούρου, ωστόσο εμπεριέχει και στοιχεία υποκρισίας. Γιατί αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν είναι εύκολο να διαπιστώσει πως και επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ οι ίδιες εταιρείες, που σήμερα είναι αναξιόπιστες, έκαναν χρυσές δουλειές με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Διαπιστώνω, όμως, πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να βγάζει επιλεκτικά στοιχεία από την επιχειρηματική δραστηριότητα των εταιρειών αυτών, λες και θέλει κάποιες να τις αφήσει στο απυρόβλητο στοχοποιήσει και κάποιες άλλες να διασύρει σκοπίμως. Και επειδή μου αρέσει να μιλάω με διασταυρωμένες πληροφορίες, θα θέσω ένα ερώτημα: Αληθεύει ότι η κυβέρνηση της αριστεράς, με απευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένη εταιρεία δημοσκοπήσεων, «δαπάνησε» εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με την αιτιολογία πως θα υποστήριζε το έργο της στην αποκατάσταση των πυροπλήκτων; Για να μην κουνάνε το δάχτυλο του τιμωρού οι άνθρωποι που την διαχείριση της τραγωδίας το Μάτι την ανέθεταν σε δημοσκόπους. Αυτή ήταν η έγνοια τους…