Πονοκέφαλο, και δη έντονο, προκαλούν στα υψηλά κλιµάκια της Κουµουνδούρου τα αποτελέσµατα των δηµοσκοπήσεων που έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δηµοσιότητας µετά την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόµα και ο Νίκος Παππάς εσχάτως πληροφορούµαι ότι δείχνει προβληµατισµένος από τα όσα καταγράφουν οι έρευνες, οι κανονικές και όχι αυτές του µπαρµπα-Θανάση του Καρτερού. Με την ευκαιρία, διακρίνω µια αλλεργία του νέου προέδρου στις αµπελοφιλοσοφίες του πιο επιτυχηµένου διευθυντή της «Αυγής».

Κλείνω την παρένθεση και συνεχίζω µε τα σοβαρά και µεγάλα, που συνδέονται µε την κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ. Στο αστάθµητο δείγµα, οι δηµοσκόποι βρίσκουν το κόµµα του προέδρου Στέφανου πολύ πιο κάτω από το ΚΚΕ και λίγο πιο πάνω από τον Βελόπουλο. Μιλάµε για το απόλυτο «Βατερλώ», που µόνο τυχαίο δεν θεωρείται. Απεναντίας, αν κρίνω από την παιδική χαρά της Κουµουνδούρου, µάλλον ψηλά τον δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ οι δηµοσκοπήσεις.

Με δεδοµένο ότι ακόµη ο Κασσελάκης δεν έχει εκδηλώσει το σύνολο του ταλέντου του, εκτιµώ ότι τα πιο ασφαλή συµπεράσµατα για το πού θα κάτσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσουν να βγαίνουν κάπου εκεί προς τον Φεβρουάριο. Αν τότε οι έρευνες τον δείχνουν στην περιοχή του 7%-9%, είναι πολύ πιθανόν να τον στείλουν από κει που ήρθε και, όπως αποκάλυψε η στήλη «Βig mouth» του powergame.gr, ετοιµάζεται να φύγει για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του. Στη Νέα Υόρκη. Σε κάθε περίπτωση, οι εναποµείναντες στον ΣΥΡΙΖΑ, µε εξαίρεση τον Πολάκη, που όσο µικραίνει το κόµµα µεγαλώνει ο ίδιος, έχουν αρχίσει να πανικοβάλλονται.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 9/12