Ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει τους τομεάρχες του κόμματος, αλλά το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τα περιορισμένα αντανακλαστικά ορισμένων εξ αυτών. Ακόμα και αυτοί που στον τομέα ευθύνης τους τα δίνουν όλα και προσπαθούν να ασκήσουν τεκμηριωμένη αντιπολίτευση πολλές φορές αισθάνονται «ακάλυπτοι» από την πολυπληθή ομάδα επικοινωνίας της Κουμουνδούρου.

Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ που, ενώ δίνουν αγώνα εναντίον της Ν.Δ., το έργο τους δεν αναδεικνύεται από τον τομέα επικοινωνίας. Την ίδια ώρα, γκρίνια υπάρχει για τους αναπληρωτές εκπροσώπους Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν οριστεί για να συνεπικουρούν τον Νάσο Ηλιόπουλο στο έργο του, ωστόσο η παρουσία τους αγνοείται από τα ΜΜΕ, γεγονός που σημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος είναι από την απόδοσή τους.

Πρόκειται για την Τάνια Καραγιάννη και τον Στέργιο Καλπάκη. Και οι δύο, ύστερα από ένα χρονικό διάστημα εμφανίσεων, έχουν σχεδόν χαθεί από ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Ο μόνος που παραμένει ενεργός στα social είναι ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο οποίος εμφανίζεται έστω και πιο αραιά από παλιά σε ΜΜΕ, ενώ είναι υπεδραστήριος και στο Τwitter με συχνές και αιχμηρές αναρτήσεις. Το ενδιαφέρον είναι ότι και οι τρεις είναι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, προερχόμενοι από το σκέλος της διεύρυνσης του κόμματος.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 20/8