Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Καιρίδης, που δεν τον λες και σκληρό δεξιό, έδωσε ίσως την πιο εύστοχη απάντηση με αφορμή τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί προσπάθειας αναθεώρησης της ιστορίας του Πολυτεχνείου από τη Νέα Δημοκρατία, επειδή ο υφυπουργός Παιδείας, Αγγ. Συρίγος, ανέδειξε πως θρυαλλίδα για την πτώση της χούντας ήταν το Κυπριακό.

Μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Καιρίδης ανέφερε πως, αν κάποιοι αξιοποίησαν την άνοδό τους στην εξουσία για να «γράψουν» στα ιδεολογικά τους μέτρα την Ιστορία του ελληνικού έθνους, είναι οι εκπρόσωποι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθύμισε τοποθετήσεις για το Σούλι και το Κρυφό Σχολειό, που για την Αριστερά είναι «μυθολογία» και όχι μέρος της ιστορίας του έθνους.

Και άλλες παρεμβάσεις

Βέβαια, θα μπορούσε να αναφέρει και άλλες παρεμβάσεις «αριστερού αναθεωρητισμού», όπως ότι στην καταστροφή της Σμύρνης δεν υπήρχε σφαγή, αλλά συνωστισμός, ότι επιστημονικά δεν τεκμαίρεται η Γενοκτονία των Ποντίων, τους αυθαίρετους και ανιστόρητους ισχυρισμούς του Π. Πολάκη πως ο Κολοκοτρώνης και ο Μακρυγιάννης είναι ιδεολογικοί πρόγονοι του ΣΥΡΙΖΑ και ότι κακώς γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου του 1940, επειδή το «Όχι» συνδέεται με τον Ι. Μεταξά.

Ακόμα και το αίτημα της Αριστεράς για κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων συνιστά μια ιδιότυπη τακτική αναθεωρητισμού, καθώς υποβάλλεται στη βάση του σκεπτικού πως είναι κατάλοιπο της δικτατορίας

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 16 Ιουλίου 2022.