Πολλοί χάρηκαν, αλλά αρκετοί απογοητεύτηκαν! Η αυτοεκπληρούμενη προφητεία για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, διά στόματος του πρωθυπουργού, που δεν έχει έρθει ακόμη, φαίνεται πως δεν άρεσε σε πολλούς «γαλάζιους» βουλευτές.

Την Τετάρτη, στην 7ωρη συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ένα και μοναδικό ήταν το θέμα που μονοπωλούσε το ενδιαφέρον όλων των βουλευτών στα πηγαδάκια του Καφενείου, στους διαδρόμους και στο εντευκτήριο. Ποια ημερομηνία θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη διεξαγωγή εκλογών! Μετά την πρωτολογία του, η αίθουσα της Ολομέλειας άδειασε και γέμισε το Καφενείο από Νεοδημοκράτες και ΣΥΡΙΖΑίους που δεν άκουσαν... αυτό που ήθελαν να ακούσουν.

Μάλιστα, κάποιοι συζητούσαν εάν θα αντέξουν έναν χρόνο ακόμα «μαραθώνιο» στις περιφέρειές τους, μέχρι να έρθει η λήξη της 4ετίας. «Πρέπει να τις ανακοινώσει 20 Αυγούστου», έλεγαν, «να σταματήσει αυτή η αγωνία. Ή εκλογές ή ανασχηματισμός! Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να σταματήσει αυτή η εκλογολογία».

Τα δε στοιχήματα έπεφταν βροχή για το πότε θα πετάξει τη «βόμβα» ο Κ. Μητσοτάκης, στη δευτερολογία ή στην τριτολογία του! Σε μεγάλη παρέα «γαλάζιων» υπουργών πλησίασε πρώην υπουργός από τον Βορρά και ρώτησε: «Εσείς ακούτε να ζητάει ο κόσμος εκλογές μέσα στο καλοκαίρι; Βλέπετε την κοινωνία να έχει όρεξη για εκλογές; Εγώ όπου πάω να μιλήσω και να ανοίξω κουβέντα, ο κόσμος ασχολείται με τις διακοπές και να πάρει ανάσα! Μάλλον το αίτημα για εκλογές δεν είναι λαϊκό, αλλά βουλευτικό!» και συνέχισε: «Τις εκλογές τις θέλουν οι βουλευτές για να τελειώνουν μια ώρα νωρίτερα και όχι η κοινωνία», αφήνοντας τους πάντες άφωνους!

*Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 9/7.