Τηλεδιάσκεψη, μαθαίνω, είχαν οι βουλευτές της Ν.Δ. με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρα, ο οποίος τους ενημέρωσε για τα οικονομικά και τα νομοθετικά δεδομένα.

Τα καλά νέα, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι ότι θα δοθούν 8,5 δισ. ευρώ για μέτρα στήριξης - το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ. Συγκεκριμένα, έξι δισ. σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, 600 εκατ. για τα καύσιμα, 370 εκατ. από τον μειωμένο ΕΝΦΙΑ και 250 εκατ. από τον μειωμένο ΦΠΑ.

«Θα έχουμε υψηλό πληθωρισμό, αλλά 3,1% ανάπτυξη», είπε ο κ. Σταϊκούρας. Μάλιστα, θεωρεί πως θα έχουμε σημαντική έκπληξη στην ανάπτυξη, στηρίζοντας τις επισημάνσεις του στα δεδομένα των επενδύσεων των τελευταίων ετών στην χώρα μας.

Ο υπουργός ρωτήθηκε και για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, το σχέδιο αξιοποίησης των οποίων θα έρθει με τη μορφή νομοσχεδίου. Ο κ. Σταϊκούρας αποκάλυψε πως βρέθηκε επενδυτής και πάμε για fast track διαδικασίες, για να ενισχύσουμε την επένδυση και να τρέξει πιο γρήγορα.

Σε γενικές γραμμές, ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε τα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας από αισιόδοξη ματιά, προβλέποντας ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 25/6