Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει αντικυβερνητική διάσταση στον πόλεμο της Ουκρανίας, με την ελπίδα να επιφέρει πλήγμα στην εικόνα του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, αποτυπώνεται περίτρανα στον αντιπολιτευτικό λόγο των στελεχών της Κουμουνδούρου, στα παραπλανητικά επιχειρήματα που χρησιμοποιούν προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και στις καλλιτεχνικές δράσεις που παρασκηνιακά συντονίζουν με πρόσχημα την ειρήνη και στο τέλος μετατρέπονται σε «αντινεοδημοκρατικές» παραστάσεις.

Οπως συνέβη πρόσφατα με την περίφημη συναυλία στα Προπύλαια της Πανεπιστημίου, που μάλλον θύμιζε άτυπη προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, με μπροστάρηδες αρκετούς καλλιτέχνες, οι οποίοι αφιερώνουν περισσότερο χρόνο για να αποδοκιμάσουν τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στον πόλεμο της Ουκρανίας και λιγότερο για να στηλιτεύσουν με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τη ρωσική εισβολή, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτόν πως το όλο σκηνικό δεν ήταν μια εκδήλωση συμπαράστασης στον αμυνόμενο ουκρανικό λαό, αλλά μια δοκιμαστική πρόβα μέτρησης της απήχησης του κόμματος στην κοινωνία.

Αλλωστε, οι μάσκες έπεσαν και στο μέτωπο των social media, όπου τα οργανωμένα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησαν την προσέλευση του κόσμου στη συναυλία αυτή με «οπαδικούς» όρους και στη βάση της έγκρισης των θέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τρόπο που ερμηνεύουν τη στάση της κυβέρνησης στον πόλεμο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα συνθήματα που ακούστηκαν στη συναυλία, εκτός από αντικυβερνητικό τόνο, στρέφονταν και εναντίον των ΗΠΑ.

Δημοσιεύθηκε στο Secret το Σάββατο 2/4