Το θέµα µιας πιθανής κυβερνητικής παρέµβασης στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για τα καύσιµα απασχόλησε έντονα τις προηγούµενες ηµέρες το Μέγαρο Μαξίµου.

Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν είχαν την ίδια προσέγγιση έναντι του ζητήµατος, αφού οι αναλύσεις ορισµένων εξ αυτών διέφεραν παρασάγγας.

Οι πλέον αντίθετοι µε την οποιαδήποτε προοπτική µείωσης ήταν ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος (ο οποίος µάλιστα είχε επιχειρηµατολογήσει σχετικώς µέσω ανάρτησής του στο Facebook) και ο οικονοµικός σύµβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλεξ Πατέλης, µε βασικό επιχείρηµα, αφενός, τις δηµοσιονοµικές συνέπειες και, αφετέρου, την αβεβαιότητα περί απτού αποτελέσµατος.

Τελικώς, η άποψη αυτή επικράτησε στη συνείδηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού, εκτός των άλλων, µε αυτή συντάχθηκαν και οι Χρήστος Σταϊκούρας και Θοδωρής Σκυλακάκης, µε τον πρώτο πάντως να είναι ο πιο ανοικτός στην όλη συζήτηση.

Για να µην έχετε απορίες, το έτερο στρατόπεδο αποτελείτο και πάλι από εκείνους που έχουν ισχυρότερα κοµµατικά ερείσµατα και έλεγαν ότι µια κυβέρνηση που έχει ταυτιστεί µε το εγχείρηµα των φοροαπαλλαγών θα πρέπει να επιδεικνύει άµεσα ανακλαστικά σε τέτοιες περιστάσεις.

Δημοσιεύθηκε στο Secret το Σάββατο 19/3