Δεν έχουν φρένο οι ανατιμήσεις στη βενζίνη και γενικότερα στα καύσιμα με τους οδηγούς να βρίσκονται σε συνεχή ανησυχία για το πώς θα ανταπεξέλθουν στο ύψος των οικονομικών απαιτήσεων αλλά και την κυβέρνηση να αναζητεί λύση καθώς και τρόπους στήριξης με ενισχυμένο fuel pass.

Σύντομα λοιπόν, αναμένεται να ανακοινωθούν δύο νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Ιούλιο. Πιο συγκεκριμένα, αφορούν σε επέκταση και αύξηση των επιδοτήσεων για την κάλυψη μέρους της ακρίβειας στα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι πληροφορίες θέλουν οι όποιες αποφάσεις να κλειδώσουν σε σύσκεψη η οποία, θα γίνει σήμερα Δευτέρα υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο μέγαρο Μαξίμου και με τη συμμετοχή των στελεχών του οικονομικού επιτελείου, Χρήστου Σταϊκούρα, Θόδωρου Σκυλακάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και των υπουργών Επικρατείας Άκη Σκέρτσου και Γιώργου Γεραπετρίτη.

Τι αλλάζει στο Fuel Pass από Ιούλιο

Ειδικότερα για την επιδότηση στα καύσιμα και ιδίως για τη βενζίνη που «καίει» τους οδηγούς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται τρίμηνη επέκταση του Fuel Pass για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο αλλά με ορισμένες αλλαγές όπως είναι οι εξής:
Πρώτον σχεδιάζεται η αύξηση του αριθμού των δικαιούχων με διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, από τα 30.000 ευρώ σήμερα, στα 45.000 ευρώ.
Δεύτερον η επιδότηση θα δοθεί μέσω του Fuel Pass ή με απευθείας κατάθεση στην τράπεζα του δικαιούχου και τα νέα ποσά της επιδότησης θα είναι αυξημένα. Από τα 40 ευρώ που είναι η επιδότηση της βενζίνης για το τρέχον τρίμηνο αναμένεται να αυξηθεί στα 60 ευρώ για την ηπειρωτική χώρα σε ότι αφορά τους κατόχους των ΙΧ αυτοκινήτων και αντίστοιχα για τους κατόχους μοτοσυκλέτας στα 50 ευρώ από τα 30 που είναι σήμερα. Αντίστοιχα για τους νησιώτες -καθώς στα νησιά είναι πιο ακριβή η βενζίνη- η επιδότηση του τριμήνου αναμένεται να ανέλθει στα 75 ευρώ από τα 50 ευρώ που ισχύει σήμερα.
Τρίτον θα συνεχίζει να υπάρχει η προσαύξηση της επιδότησης κατά πέντε (5) ή δέκα (10) ευρώ για όποιον κάτοχο ΙΧ χρησιμοποιήσει την «άυλη» ψηφιακή.

Παράλληλα εξετάζεται και δεύτερη παράταση στην ειδική επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης σε ότι αφορά την τιμή του διυλιστηρίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο