Το κυβερνητικό παρασκήνιο μέχρι την καθιέρωση του Freedom Pass για τους νέους αποκάλυψε χθες η πολύ καλά ενημερωμένη στήλη Big Mouth του powergame.gr.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, πριν από κάμποσες μέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φώναξε τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό παρά των Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο και τους μίλησε για την κάρτα πολιτισμού που είχε ενεργοποιήσει για τους νέους στη Γαλλία ο Μακρόν.

Έτσι προέκυψε το Freedom Pass

Στη συνάντηση αυτή τους ζήτησε να φτιάξουν κάτι αντίστοιχο, που θα απευθύνεται αποκλειστικά στους νέους. Κάπως έτσι προέκυψε το Freedom Pass. Στόχος να δοθεί κίνητρο στους νέους, αφού οι μεγαλύτερες ηλικίες φαίνεται ότι έχουν καταλάβει (σε μεγάλο ποσοστό) την επικινδυνότητα του μη εμβολιασμού. Πέραν τούτου όσοι από τις μεγάλες ηλικίες αντιδρούν, ανήκουν ουσιαστικά στο αντιεμβολιαστικό κίνημα. Αντιθέτως οι νέοι φαίνεται να αντιμετωπίζουν πιο χαλαρά γενικώς την υπόθεση του εμβολιασμού.

Ο Μητσοτάκης που θέλει να φέρει πιο κοντά του τη νεολαία, αναζητά εδώ και αρκετό καιρό αφορμές. Μια τέτοια είναι και ο εμβολιασμός. Με το Freedom Pass επί της ουσίας δημιουργείται μια κινητικότητα, αφού σε αντίθεση με τον Μακρόν, η κάρτα που ετοίμασε η κυβέρνηση αποτελεί ουσιαστικά βασική προϋπόθεση για την επιστροφή στην κανονικότητα.

«Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε τους Πιερρακάκη, Σκέρτσο για να αναθέσει το συγκεκριμένο project ενισχύει και τις υποψίες που με κυριεύουν εσχάτως, σχετικά με διάφορα που σχετίζονται με τους νέους και τη διαδικασία προσέγγισης τους», σχολίασε η στήλη Big Mouth του powergame.gr.