Η σοφή παροιμία λέει πως, «όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα!» Αυτή η παροιμία ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα διάφορα fake news, που είτε υιοθετεί είτε αρέσκεται να κατασκευάζει..

Ενδεικτικά αναφέρουμε δύο τελευταίες τέτοιες περιπτώσεις, που αποδείχθηκαν άνθρακες ο θυσαυρός:

Για παράδειγμα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωσή του έσπευσε να εκτοξεύσει λάσπη και ψέματα στον ανεμιστήρα, εταιρεία, καταγγέλλοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό για φωτογραφική απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Siemens για την προμήθεια των self-tests.

Κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία, αλλά τελικά προς απογοήτευση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ η Siemens δεν κατέθεσε προσφορά και τελικά οι εταιρείες που κατέθεσαν προσφορά, δεν είναι ούτε μια ούτε δυο, αλλά...30!

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτέλεια Πελωνη είχε αντιδράσει έντονα στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για τακτική που διαστρεβλώνει παραμορφώνει και κατασκευάζει 'ειδήσεις' πέφτοντας όλο και πιο χαμηλά.

Μετά τα fake news για τη Siemens, ο ανηλεής πόλεμος του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε, όσον αφορά την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί για τη διασταύρωση του ΑΜΚΑ και τη δωρεάν χορήγησή τους.

Καθ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας δημοσιεύθηκαν στα social media φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, οι οποίες έδειχναν ορθογραφικά λάθη και προτάσεις που δεν βγάζουν νόημα.

Αυτό βέβαια οφειλόταν στο γεγονός ότι κάποιοι είχαν ενεργοποιημένο το google translate. Έτσι, η google μετέφραζε αυτόματα, εμφανίζοντας έτσι τα ορθογραφικά και γραμματικά λάθη τα οποία προέκυπταν από την λανθασμένη αυτόματη μετάφραση της google και όχι από την ίδια την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί.

Τα εν λόγω fake news έσπευσε μάλιστα να υιοθετήσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, η χαρά του οποίου όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς μόλις αντιλήφθηκε πως η είδηση ήταν «μούφα», έτρεξε άρον άρον να διαγράψει το tweet.