Είναι κοινό μυστικό ότι ο Κώστας Καραμανλής θα απέρριπτε οποιαδήποτε πιθανότητα συμπόρευσης του Ευάγγελου Βενιζέλου με τη Νέα Δημοκρατία. Γι' αυτό και τα σχετικά σενάρια τα άκουγε πάντα είτε με απάθεια στην καλύτερη περίπτωση, είτε με εκνευρισμό.

Όπως μαθαίνουμε λοιπόν ο πρώην πρωθυπουργός κάθε άλλο παρά με θετικό μάτι είδε -όπως έλεγε σε συνομιλητές του- τη «συμβουλή» του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί δημιουργίας συναινετικού κλίματος με τον ΣΥΡΙΖΑ σ' αυτή τη φάση.

Βλέπετε αν και η καραμανλική σχολή είναι παραδοσιακά υπέρ της προσέγγισης των πολιτικών δυνάμεων, θεωρεί πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί υπό τις παρούσες συνθήκες που ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει απροσχημάτιστα στην αποσταθεροποίηση της χώρας. Γι' αυτό και θεωρεί πως αυτή η ξαφνική συναινετική επιχειρηματολογία του Βενιζέλου κάτι… κρύβει.

Αυτό βεβαίως δεν είναι είδηση. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο έχει να κάνει με το γεγονός ότι ακόμη πιο έξαλλος με τον άλλοτε συγκυβερνήτη του είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ως γνωστόν ακούει Τσίπρα ή συνεννόηση με την Κουμουνδούρου και βγάζει… φλύκταινες. Ως εκ τούτου, αυτή η θέση του Βενιζέλου κατά της συγκυβέρνησης, αλλά υπέρ της συναίνεσης έκανε τον Μεσσήνιο να βγει από τα ρούχα του. Κι όλα αυτά, ενώ υποτίθεται ότι οι δυο τους διατηρούσαν και διατηρούν άριστη επαφή.