Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση περνά σ' αυτή τη συγκυρία μια πολύ δύσκολη φάση, πέραν των παραγόντων της πανδημίας, των ελληνοτουρκικών και της οικονομικής ύφεσης της τελευταίας χρονιάς. Πρωταγωνιστές σ' αυτές τις παράλληλες κρίσης είναι ω του θαύματος ορισμένοι από τους τεχνοκράτες που επελέγησαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να παίξουν ρόλο κλειδί στην «γαλάζια» διακυβέρνηση. Φυσικά, δεν θα πρέπει να γενικεύουμε αφού υπάρχουν κι εκείνοι οι εξωκοινοβουλευτικοί που βγάζουν κάθε λίγο και λιγάκι το φίδι από την τρύπα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η Λίνα Μενδώνη, η οποία σίγουρα είναι μια αξιόλογη υπουργός και δέχθηκε αδικαιολόγητα σκληρές επιθέσεις για την υπόθεση Λιγνάδη, βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης περί ατυχών επικοινωνιακών χειρισμών, που αναγνώρισε και το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου. Χθες είχαμε την έξοδο Ταραντίλη, στον απόηχο της δυσαρέσκειας ορισμένων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα πεπραγμένα του, αλλά και για την συνεπακόλουθη απροθυμία του βουλευτή Επικρατείας να μπει στην φωτιά της διαχείρισης όσων συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Χρήστος Ταραντίλης είχε αντικαταστήσει στο πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου έναν άλλο εξωκοινοβουλευτικό, τον Στέλιο Πέτσα. Σήμερα μάθαμε, ότι η Άννα Διαμαντοπούλου που μετά βαΐων και κλάδων ανακοινώθηκε ως «πουλέν» της κυβέρνησης για την προεδρία του ΟΟΣΑ, παραιτήθηκε στο παραπέντε της ολοκλήρωσης διαδικασίας, παρά το γεγονός ότι για χάρη της ο πρωθυπουργός αγνόησε τα αρνητικά ανακλαστικά που προκάλεσε η σχετική πρωτοβουλία στους κόλπους του στελεχικού δυναμικού της ΝΔ, λόγω του…. εκσυγχρονιστικού της παρελθόντος.

Ταυτόχρονα, οι δυο συντονιστές του κορυφαίου εγχειρήματος του εμβολιασμού, Θεμιστοκλέους και Κοντογεώργος, αδυνατούν να εντοπίσουν τα μεμονωμένα κακώς κείμενα μιας κατά τ' άλλα απόλυτης επιτυχημένης διαδικασίας, τα οποία έχουν να κάνουν με την παροχή προτεραιότητας σε διάφορους παραγονταραίους.

ΥΓ. Τώρα που το θυμηθήκαμε και η πρώτη κρίση της κυβέρνησης, έφερε την υπογραφή του άριστου Διαματάρη…