Μια αποτυχημένη «τρίπλα» επιχείρησε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να συγκρίνει τη Νέα Δημοκρατία ως αξιωματική αντιπολίτευση της περιόδου 2015-2019 με τη σημερινή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στο συμπέρασμα «Μακάρι να είχαμε αντιπολίτευση όπως εσείς έχετε εμάς» υπενθυμίζοντας την περίοδο του 2015. Όπως ανέφερε ο ίδιος, την περίοδο που η χώρα ήταν στο χείλος του γκρεμού (χωρίς να αναφέρει με ποιου την ευθύνη) η Νέα Δημοκρατία έλεγε «Γερούν γερά». Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας ξέχασε το γεγονός ότι το νέο Μνημόνιο που έφερε ο ίδιος μετά το δημοψήφισμα, δεν θα πέρναγε από τη Βουλή αν δεν υπήρχαν οι ψήφοι της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε επίσης ότι την περίοδο εκείνη δεν ήταν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανέλαβε στις αρχές του 2016, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς στην αρχή και μετά το δημοψήφισμα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο ίδιος βέβαια κατάλαβε το λάθος του και έσπευσε να κάνει την απαραίτητη διευκρίνιση, αλλά είχε ήδη κάνει την γκάφα.