Ολομέτωπη επίθεση στον πρόεδρο του συριζα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Αφορμή στάθηκαν οι ειρωνικές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στην εκκίνηση των εργασιών στο Ελληνικό, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε στη Βουλή: «Τόσο πολύ σας άρεσε η εικονική πραγματικότητα στο Ελληνικό με το γκρέμισμα. Το γκρέμισμα είναι εύκολο, η οικοδόμηση είναι το δύσκολο», συμπληρώνοντας ότι γνωρίζει τα περί γκρεμίσματος ως μηχανικός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε το γάντι και έδωσε σκληρή απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Είπατε σε μια αποστροφή του λόγου σας αναφερόμενος στο Ελληνικό ότι ξέρετε από γκρέμισμα ως Μηχανικός. Θα σας πω ότι το γκρέμισμα το ξέρετε ως πρωθυπουργός», τονίζοντας ότι η επένδυση στο Ελληνικό ξεκίνησε μετά από πολυετείς καθυστερήσεις.

Αναφερόμενος στην οικονομία ο πρωθυπουργός είπε ότι η ύφεση την οποία βάφτισε ο κ. Τσίπρας «ύφεση Μητσοτάκη» είναι παγκόσμια και είναι απόρροια του κοροναϊού. Όταν λοιπόν θα έρθει η ανάκαμψη θα την βαφτίσετε «ανάκαμψη Μητσοτάκη;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.