«Η Γη είναι επίπεδη», «μας ψεκάζουν», «οι Έλληνες έχουμε αποκτήσει ανοσία στον κοροναϊό, λόγω… των Κινέζων που βρίσκονται στη χώρα μας», «τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο είναι… δάκτυλος αμερικανών συμφερόντων»  και «τα ελληνόπουλα δεν μιλούν σωστά ελληνικά εξαιτίας των αγγλικών». Οι παραπάνω θεωρίες… συνομωσίας  δυστυχώς, δεν είναι μόνο διάσπαρτες ιδέες που συναντά κανείς στο διαδίκτυο, κυρίως με χιουμοριστική προσέγγιση, αλλά κάποιες από αυτές είναι και μέρος της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αφού  τις ακούσαμε εντός της Βουλής από βουλευτές  του.

 Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελισάβετ Σκούφα, στην οποία ανήκει η θεωρία των «νηπιαγωγείων» έρχεται με νέα θεωρία… σχετικά με τα αγγλικά και πόσο αυτά επηρεάζουν τους μαθητές οι οποίοι εξαιτίας τους δεν μιλούν σωστά ελληνικά. Με την νέα θεωρία της η κ. Σκούφα, επιβεβαιώνει πως ακόμη η αριστερά δεν έχει ξεπεράσει τις αυταπάτες της, αντίθετα τις έχει μεγεθύνει σε ανησυχητικό βαθμό.

 Λίγες ημέρες πριν η κ. Σκούφα κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας,  εξέφρασε την αντίθεσή της με την εισαγωγή των αγγλικών στα νηπιαγωγεία, ισχυριζόμενη ότι… «καρατομούν την προσωπικότητα των νηπίων», ενώ διερωτήθηκε αν η απόφαση του υπουργείου Παιδείας αποτελεί… «επιταγή αμερικανικών σχολών και πανεπιστημίων». «Θέλω να πω, παρόλο που θα φανεί σκληρό, ότι με κάνετε να πονηρεύομαι ότι ακριβώς και η εισαγωγή της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο κάποιο άλλο ειδικό κρυμμένο συμφέρον εξυπηρετεί. Μήπως αποτελεί και αυτό επιταγή αμερικανικών σχολών, αμερικανικών πανεπιστημίων;».

 Επανήλθε ωστόσο η κ. Σκουφά και επιμένει στην εμμονή της με τα Αγγλικά.

Αυτή τη φορά η κ. Σκούφα μιλώντας εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στο νομοσχέδιο της Παιδείας και ανέφερε σχετικά με το θέμα της διδασκαλίες των αγγλικών στα νηπιαγωγεία και σημείωσε ότι «θα πρέπει να διστάσουμε να αφήσουμε τα νήπια να χαρούν τη νηπιακή τους ηλικία. Το Νηπιαγωγείο είναι ο πρώτος χώρος κοινωνικοποίησης. Το νήπιο ακόμη και στο εξελικτικό ψυχολογικό στάδιο που βρίσκεται, δύσκολα αποχωρίζεται από τη μητέρα του. Πολλές φορές ταυτίζει το πρόσωπο της νηπιαγωγού με την μητέρα ή λειτουργεί η νηπιαγωγός ως υποκατάστατο. Άρα, είναι εξαιρετικά δύσκολο, και ίσως παρακινδυνευμένο, να εισάγουμε και άλλες ειδικότητες στο Νηπιαγωγείο».

 Η κα Σκούφα τόνισε επίσης ότι η κακή χρήση της ελληνικής από τους εφήβους, μπορεί να συνδέεται με τη συχνή τριβή τους με την αγγλική γλώσσα. «Άρα, τι πρέπει να κάνουμε; Να διδάξουμε καλύτερα τα ελληνικά και στα σίγουρα να προσεγγίσουμε διαφορετικά τη νηπιακή ηλικία πάνω σε γερή επιστημονική, παιδαγωγική γνώση και όχι βιαστικά να φέρνουμε ρυθμίσεις», κατέληξε.

 Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τα αγγλικά δεν τα πάει καλά. Ο Τσίπρας ίδρωνε να αρθρώσει μια πρόταση… άσχετα αν ήταν σωστή ή όχι. Δεν ξέρουμε αν η Ελισάβετ Σκούφα, προτιμάει το «χάου μπου γιου μπου», μόνο και μόνο για να έχει μια αιτία για… επανάσταση.

 Η υποκρισία της Αριστεράς στα θέμα παιδείας είναι διαχρονική. Η ανεξήγητη, ίσως από κάποιους ειδικούς μόνο να εξηγείται, τοποθέτηση της κ. Σκούφα για την Παιδεία, και κυρίως για τη διδασκαλία των Αγγλικών, δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται να… τρολάρει την πραγματικότητα.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η σχέση αυτή της αριστεράς με την Παιδεία. Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα μέσα από τις καταλήψεις.

Ο Τσίπρας ωστόσο ήταν… καταληψίας όσο ήταν εκτός Μαξίμου. Όταν στα χέρια του έπιασε εξουσία, υποστήριζε μεν την δημόσια Παιδεία, αλλά… πάντα έστελνε τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο. Ουδείς μπορεί ωστόσο να τον κατηγορήσει γι’ αυτή την επιλογή του. Ο ίδιος όμως έπεσε και σ’ αυτή την παγίδα. Η εξόφθαλμη υποκρισία δεν σταματά εδώ, αλλά συνεχίστηκε όταν ο κ. Τσίπρας, θέλησε στο παρελθόν να κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έστελνε σε ιδιωτικό σχολείο τα παιδιά του, την στιγμή που και ο ίδιος το έστελνε σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο.

 Αδιάβαστη η Σκούφα

Η κ. Σκούφα μάλλον βιάστηκε να κατακρίνει την πολιτική της κ. Κεραμέως και ίσως και να πιάστηκε αδιάβαστη… Καθώς ακόμη και στο ιδιωτικό σχολείο που ο κ. Τσίπρας στέλνει τα παιδιά του, τα μαθήματα αγγλικών, που τόσο πάσκισε ο ίδιος να μάθει, διδάσκονται από τις τάξεις του νηπιαγωγείου. Το αναφέρει το σχολείο στην ιστοσελίδα του.

Εντελώς απερίσκεπτα ίσως ο κ. Τσίπρας έστειλε τα παιδιά του στο συγκεκριμένο σχολείο χωρίς να συμβουλευτεί πιο πριν την κ. Σκούφα, για να ενημερωθεί τι κρύβεται  πίσω από τα μαθήματα αγγλικών και πόσο «επικίνδυνα» είναι τα μαθήματα αυτά κατά την άποψή της.

 Πάντως, αν προσπαθήσει, έστω, να ακολουθήσει κάποιος το σκεπτικό της κ. Σκούφα θα διαπιστώσει ότι δεν είναι ούτε και η ίδια αθώα, καθώς σύμφωνα με το βιογραφικό της, γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γερμανικά… στη Γερμανία άλλωστε ολοκλήρωσε και τις σπουδές της αποκτώντας μεταπτυχιακό.

 Και στο σημείο αυτό, είναι δύσκολο να μην αναρωτηθεί κανείς, άραγε όσοι γνωρίζουν αγγλικά… «τη μας κρείβουν;»