Με μια «Πύρρειος νίκη» για τον Αλέξη Τσίπρα και με κέρδη για την εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Στην ΚΕ όπου συζητήθηκε το κείμενο του απολογισμού της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ζήτημα του μετασχηματισμού που επιχειρείται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρωταγωνίστησαν οι εντάσεις, το έντονο παρασκήνιο, αλλά και οι δηλώσεις που άναψαν φωτιάς εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, επισκιάζοντας επί της ουσίας και την διαδικασία της συνεδρίασης.

Για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αδιάβαστος, απροετοίμαστος και χωρίς τεκμηριωμένα επιχειρήματα. Η επιπολαιότητα με την οποία χαρακτηρίζεται η τακτική του για άλλη μια φορά τον εξέθεσε, προβαίνοντας στη δήλωση για την κατάκτηση των «αρμών της εξουσίας» εκφράζοντας στην ουσία το πώς θέλει να είναι η διακυβέρνηση της «δεύτερης φοράς Αριστερά» αν έρθει ποτέ στην εξουσία.

Με περισσή αυταρέσκεια ο Αλέξης Τσίπρας αποτύπωσε όσο πιο κυνικά μπορούσε το ερώτημα «πώς θα καταφέρει, τη δεύτερη φορά η Αριστερά, κερδίζοντας τις εκλογές, να αναλάβει την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων, αλλά και κρίσιμων αρμών της εξουσίας;». Αποκαλύπτοντας τις επιδιώξεις του ο Αλέξης Τσίπρας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και επικρίσεων τόσο από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όσο κυρίως από την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ακολουθώντας την επιθυμία που είχε εκφραστεί και από την σύντροφό του, Περιστέρα Μπαζιάνα και κατάληψη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αλλά και το δόγμα Πολάκη, που έβλεπε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μόνο αν κατάφερναν να βάλουν κάποιους στη φυλακή, ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς να αντιληφθεί τι έλεγε και πού το έλεγε, έκανε μια ακόμη «παραδοχή» της λανθασμένης διαχείρισης της εξουσίας που έχει στο νου ή ακόμη χειρότερα  στο πρόγραμμά του.

Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται ο Αλέξης Τσίπρας την εξουσία και τις προτεραιότητές του για την διακυβέρνηση της χώρας τον φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο κάδρο με τον Παύλο Πολάκη, επιβεβαιώνοντας την απόλυτη ταύτισή του με τον πρώην υπουργό Υγείας. Σαφώς και αυτή η ταύτιση δεν αποτελεί είδηση, γιατί είναι γνωστές οι προσπάθειες που καταβάλει για να τον υπερασπιστεί κατά καιρούς, αλλά και ο θαυμασμός της συντρόφου Περιστέρας προς την… δυναμική του Πολάκη.