Συνεχίζονται οι «βόμβες μεγατόνων» να πέφτουν στο πολιτικό παρασκήνιο μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», σχετικά με την παρακρατική μηχανή που λειτουργούσε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, εν γνώσει του Μεγάρου Μαξίμου, και παράλληλα με το παραδικαστικό κύκλωμα.

Παρεμβάσεις πρώην υπουργών και συζύγων, που δίνουν εντολές και κατευθύνσεις για την σύλληψη δημοσιογράφων, παρακολουθήσεις, εντολές σύλληψης, συνομιλίες και πάρε-δώσε με ανθρώπους της νύχτας έρχονται στο προσκήνιο και βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσα από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, τις οποίες κατέγραψε η ΕΥΠ στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση διαφθοράς, που δείχνουν ότι η εφημερίδα «Παραπολιτικά» είχε μπει στο στόχαστρο, αλλά και ότι το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς ισοπεδώθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όπως αποδείχθηκε μέσα από τις σελίδες της δικογραφίας και τις νόμιμες απομαγνητοφωνήσεις της ΕΥΠ, το «σκηνικό» που στήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει ταινία κατασκοπείας, όπου άγριες συμμορίες, λειτουργούν εγκληματικά και εμφανίζονται υπεράνω του νόμου.

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι ξεσκεπάζουν τις παρεμβάσεις της πολιτικής εξουσίας στην Δικαιοσύνη και στην αστυνομία, για την σύλληψη δημοσιογράφων με «παραπεμπτικά» άρπα-κόλα, όπως αναφέρει σχετικός διάλογος της δικογραφίας.

Το παραπάνω σκηνικό συνθέτει και την εικόνα της πολιτικής εξουσίας που άσκησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ παγιδευμένοι και θρεμμένοι από μια εξουσιομανία που οδήγησε από τη μία στο πολιτικό τέλος των ΑΝΕΛ και από την άλλη στην πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, που με την διακυβέρνησή του αποτελείωσε το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς.

Στο μακρύ κατάλογο των αποκαλύψεων για την «Συριζανελική πολιτική» εκτός από τα deal του Πάνου Καμμένου με την Σαουδική Αραβία, την dolce vita στα καζίνο του Λονδίνου, τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στα κότερα εφοπλιστών, τα ακριβά πούρα που ο πολιτικός του συνεργάτης Πάνος Καμμένος του έμαθε να καπνίζει, τις συνεργασίες με Πετσίτιδες, προστίθενται τόσο το real estate του Παπαδημούλη με τις εκμισθώσεις ακινήτων σε ΜΚΟ και μετανάστες, αλλά και με τις αποδεδειγμένες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, με στόχο την εκδίκηση και την φίμωση εφημερίδων, αλλά και την ισοπέδωση πολιτικών αντιπάλων όπως συνέβη στην υπόθεση Novartis.

Η αριστερά, η πολιτική και οι πολιτικοί της αριστεράς, πρωταγωνιστούν σε μια παραπολιτική σκηνή, παρακρατική ενίοτε και κυρίως παρα-αριστερή, οι πτυχές της οποίας γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρες, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου που παρακολουθούν αμήχανα τους πλούσιους συντρόφους τους, τη μια να εναγκαλίζονται με την άκρα δεξιά και την άλλη  να επιδίδονται με πάθος σε ένα ακραίο πολιτικό παιχνίδι, κατακτώντας μια εξουσία την οποία ως αντιπολίτευση αντιμάχονταν και να απολαμβάνουν μάλιστα τα προνόμια της ενασχόλησής τους με την εξουσία, ακόμη και σήμερα. Μάλιστα, παλεύοντας να διατηρήσουν και την αριστερή τους ταυτότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την επικοινωνιακή του  τακτική που μέχρι στιγμής όλοι παραδέχονταν, αυτό τον καιρό, βρίσκεται σε πανικό και προκαλεί αρνητικές σε βάρος του εντυπώσεις. Επικοινωνιακές γκάφες και ανεξήγητα στραβοπατήματα ΣΥΡΙΖΑ, με τα σποτάκια, το real estate Παπαδημούλη, την εσωκομματική φαγωμάρα, την ηγετική αμφισβήτηση του Αλέξη Τσίπρα από τον Πάνο Σκουρλέτη  και τις ευθείες βολές του στρατοπέδου του Γραμματέα του κόμματος προς το στρατόπεδο του Πρόεδρου.

 Όσο ο Αλέξης Τσίπρας ξέπλενε στην Κουμουνδούρου τα αριστερά του αμαρτήματα πιστεύοντας ότι κανείς δεν θα έχει την δύναμη να κοιτάξει και κάτω από τα χαλί, ένα παραστρατήματα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αποκαλύψεις τον καθιστούν αδύναμο να αντιδράσει με σύνεση.

 Η «πληγή» Παπαδημούλη, οδήγησε σε ένα σποτάκι «αυτογκόλ» μαρτυρώντας τον πανικό στον οποίο βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι αποκαλύψεις της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, για τις παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη και το παρακρατικό κύκλωμα που εμφανίζεται να λειτουργεί το προσκήνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτελούν την χαριστική βολή σε μια αριστερά που όχι μόνο δεν βρίσκει τον αντιπολιτευτικό της βηματισμό, αλλά συνεχίζει να καταρρέει και αυτή τη φορά να θέτει υπό πλήρη αμφισβήτηση την πολιτική του ηθική.