Πολλή η γκρίνια εκ μέρους Συριζαίων στη Θεσσαλονίκη, για τις διακοπές μετάδοσης της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τον ΟΑΣΘ από την TV100, την ώρα που μιλούσαν η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Στέλιος Παππάς και υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από το κοινό, κυρίως από τους μικρομετόχους.

Και τι δεν «άκουσαν» η Διοίκηση Κωνσταντίνου Ζέρβα και η TV100, περί «φίμωσης», περί δεοντολογίας, περί αντιδημοκρατικότητας, κλπ…

Το «άδειασμα» των Αριστερών, ήρθε… εξ` Αριστερών, τελικά και δη από τον Γιώργο Αβαρλή, που μετέχει στην διοικητική «κοινοπραξία» Ζέρβα ως αντιδήμαρχος διοικητικής μεταρρύθμισης. Τι έγραψε μεταξύ άλλων στο Facebook ο κ. Αβαρλής;

«Σχετικά με τη μετάδοση ή μη των ομιλιών –Νοτοπούλου, Παππά-κατά την διάρκεια της έντασης, από τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, θέλω να επισημάνω το εξής: Όλοι γνωρίζουν πως κατά πάγια τακτική, που ακολουθείται από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι ζωντανές μεταδόσεις, κάθε φορά που οι συνεδριάσεις διακόπτονται με απόφαση του προεδρείου, αυτόματα διακόπτεται και η μετάδοση. Η ερμηνεία μιας φράσης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης η οποία ειπώθηκε σε στιγμή εκνευρισμού δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που πραγματικά συνέβη και είναι αυτό που συνέβαινε πάντα.

Συνεπώς, σε καμία περίπτωση η διακοπή της μετάδοσης της συνεδρίασης δεν αποτελεί -μήτε μπορεί να θεωρείται από νοήμονα άνθρωπο- πράξη «λογοκρισίας», αλλά ούτε είναι πολιτικά έντιμο να επιχειρείται η χρησιμοποίησή της καθαρά για αντιπολιτευτικούς -και μάλιστα φθηνούς- λόγους. Έλεος πια με το "σύνδρομο του -κατά φαντασίαν- κυνηγημένου"!»

Βέβαια, ο Στέλιος Παππάς δεν άφησε αναπάντητη την ανάρτηση, σημειώνοντας: «Η διακοπή τηλεοπτικής μετάδοσης που έγινε κατά την διάρκεια της ομιλίας μου συγκάλυπτε τις ποινικές ευθύνες όσων με φασιστικες ιαχές και τις απειλές για την σωματική μας ακεραιότητα, επιτέθηκαν τόσο στην Νοτοπουλου όσο και σε εμένα προσωπικά. Έφτασαν μάλιστα μέχρι το βήμα του ομιλητή με απειλές για την ζωή μου και του παιδιού μου. Το προεδρείο τα άκουγε όλα πεντακάθαρα. Φαίνεται όμως πως θα έχει την ίδια άποψη με εσένα περί "συνήθους πρακτικής" . Αλήθεια η συνήθης πρακτική για την σημερινή πλειοψηφία είναι η συγκάλυψη της ενοχής των φίλων μας;;; Ευτυχώς όμως έχουν διασωθεί ηλεκτρονικά βίντεο δημοκρατικών πολιτών που ήταν παρόντα και δεν θα έχετε την δυνατότητα να αποκρυψετε την φασιστική πρακτική όλων αυτών για τους οποίους λειτουργήσατε ως σπόνσορες. Άξιος ο μισθός σου. Όμως δεν είσαι άξιος να φέρεις τον τιμητικό τίτλο του υποψηφίου της ιστορικής δημοκρατικής μας παράταξης στο Οικονομικό Επιμελητήριο.»