Αισιόδοξος πως «όση κι αν είναι φέτος η ύφεση, του χρόνου η οικονομία θα εκτιναχθεί», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Μακεδονία-Θράκη, Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος».

Φέρνοντας ως παράδειγμα τον τουρισμό σημείωσε: «Η Ελλάδα έχει καταξιωθεί διεθνώς ως πρότυπο διαχείρισης της πανδημίας και αυτό πιστώνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έτσι, αν φέτος χάνουμε την ευκαιρία για τους 35.000.000 τουρίστες που περιμέναμε, πιστεύω ότι το 2021 -που αισιοδοξούμε ότι θα έχει βρεθεί και το εμβόλιο- θα έχουμε πολλαπλάσιους τουρίστες, ίσως και 50.000.000, καθώς η Ελλάδα θα προτιμάται ως ασφαλής προορισμός».

Ο ίδιος επανέλαβε την εισήγησή του προς την κυβέρνηση, να λειτουργήσουν οι 4 από τις 13 πύλες εισόδου κατά μήκος των βορειοελλαδικών συνόρων, και με υγειονομικό έλεγχο, ώστε η Βόρεια Ελλάδα «να αξιοποιήσει το προνόμιο της αξιοποίησης του οδικού τουρισμού από τις γειτονικές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ υπογράμμισε πως μεγάλα επενδυτικά σχέδια στην Κεντρική Μακεδονία, προχωρούν παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία:

«Στη χθεσινή συνάντηση εργασίας που είχαμε με τον υπουργό Εσωτερικών τον κ. Θεοδωρικάκο, επισήμανα πως θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα –καθώς φτάσαμε στο τελικό στάδιο- η παραχώρηση των 761 στρεμμάτων στα Τσαΐρια της Περαίας, για τη δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου. Πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στην Ολομέλεια για να ψηφιστεί και να προχωρήσει, ενώ ήδη συζητάμε και με τον υφυπουργό Πολεοδομίας κ. Οικονόμου για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο που χρειάζεται. Επιπλέον, κάποιες ιδιωτικές επενδύσεις μπορεί να έχουν καθυστερήσει λόγω της πανδημίας, αλλά είναι σημαντικό ότι το ενδιαφέρον δεν έπαψε να υπάρχει και ειδικά σε περιπτώσεις μεγάλων επενδύσεων, οι διαδικασίες “έτρεχαν” και εν μέσω κορωνοϊού. Για παράδειγμα, η επένδυση της Pfizer για το κέντρο έρευνας στη Θεσσαλονίκη, προχωράει. Πριν 15 μέρες έγινε προκήρυξη για πρόσληψη ατόμων με συγκεκριμένες ειδικότητες, προκειμένου να στελεχώσουν τα προσωρινά γραφεία που έχει νοικιάσει η επιχείρηση. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες εταιρείες. Υπάρχει το ενδιαφέρον και η Θεσσαλονίκη παραμένει στο στόχαστρο πολλών διεθνών επενδυτών. Και σ` αυτό το πεδίο, είναι σημαντικό το γεγονός ότι βγαίνουμε από την πανδημία με ψηλά το κεφάλι και οι επενδυτές ξέρουν πως εδώ υπάρχει μια σοβαρη κυβέρνηση, που διαχειρίστηκε την κρίση με επιτυχία, που είναι φιλική προς τις επιχειρήσεις και προχωρά και τις μεταρρυθμίσεις που θα στηρίξουν τις νέες επενδύσεις».

Σε ότι αφορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Καράογλου υπογράμμισε πως έχει ήδη απορριφθεί το σενάριο της μη πραγματοποίησης της 85ης ΔΕΘ: «Εγγυόμαστε πως το Σεπτέμβριο οι πύλες της ΔΕΘ θα ανοίξουν. Οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τη συμμετοχή της Γερμανίας που προγραμματίζεται να είναι τιμώμενη χώρα και οι αποφάσεις της οποίας αναμένονται τέλη Μαΐου, ή αρχές Ιουνίου. Τότε θα αποφασίσουμε κι εμείς τη μορφή και το μέγεθος της φετινής Έκθεσης».

Τέλος σχολιάζοντας την κριτική της αντιπολίτευσης για την ροή νομοσχεδίων στη Βουλή εν μέσω πανδημίας, ο υφυπουργός Εσωτερικών, είπε: «Η Βουλή λειτουργεί. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Βουλή δεν θα κλείσει για το καλοκαίρι και ως τον Ιούλιο θα έρθουν 26 νομοσχέδια. Η αντιπολίτευση έχει όλα τα εργαλεία να επιτελέσει το ρόλο της. Χθες για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο ο κ. Τσίπρας ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, την κάναμε ηλεκτρονικά και ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να αποχωρήσει. Αυτό είναι ενδεικτικό της έλλειψης θέσεων,του αδιεξόδου της αντιπολίτευσης, αλλά και του ότι έχει εσωτερικά προβλήματα που δεν κρύβονται πλέον…»