Με πολλές εκπλήξεις ξεκίνησε η μετεκλογική προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα για ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η έκπληξη φυσικά δεν ήταν γύρω από την ίδια την πρόθεση της ανανέωσης του κόμματος αλλά από τα ονόματα που επέλεξε για να κάνει την αρχή.

Συγκεκριμένα θα μείνουμε σε αυτό του Απόστολου Γκλέτσου και θα θυμηθούμε την εκτίμηση που έτρεφε (κάποτε) για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ…

Ήταν τέλη Δεκέμβρη του 2014, όταν ο Απόστολος Γκλέτσος παραλίγο να έρθει στα χέρια με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα.
Στη συνάντηση με την αντιπεριφεριάρχη Νικολέτα Πανδή (ΣΥΡΙΖΑ) και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου (ΣΥΡΙΖΑ) η συζήτηση στράφηκε στις εκλογές και ο επικεφαλής της Τελείας αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα παιδάκι του Δεκαπενταμελούς, με αποτέλεσμα τις αντιδράσεις των παρευρισκομένων. Και τότε έγινε το… έλα να δεις.


Αναλυτικά η δήλωση του Απόστολου Γκλέτσου:

Ντρέπομαι πραγματικά για τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος, επειδή είπα την άποψη μου, που θα τη λέω και θα την ξαναλέω «ότι ο κ. Τσίπρας κάνει μόνο για μέλος δεκαπενταμελούς» και όχι για πρωθυπουργός, μας φέρθηκε με το χειρότερο τρόπο σαν τους τελευταίους αλήτες του δρόμου. Έτσι θέλει να Κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Έτσι; Χωρίς Δημοκρατία; Ο κύριος αυτός είναι Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, είμαι Δήμαρχος και αρχηγός κόμματος και για την άποψή μου, που δεν την κρύβω η συμπεριφορά του ήταν η χειρότερη. Επίσης η Αντιπεριφερειάρχης τον επιβράβευε για τη συμπεριφορά του.

Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική φορά που ο πάλαι ποτέ ζεν πρεμιέ της ελληνικής τηλεόρασης ξεσπάθωσε κατά του Αλέξη Τσίπρα…

Στις 25 Ιανουαρίου 2019 ο Γκλέτσος είχε παραιτηθεί από την θέση του Δημάρχου Στυλίδας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την Συμφωνία των Πρεσπών. Και τώρα απόφασισε να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που έφερε και ψήφισε αυτή την Συμφωνία!

upl5de4b8e16f387