Η παρουσία Τσίπρα χθες το βράδυ στη «Λαχαναγορά» του Αγ. Ι. Ρέντη αποδείχθηκε επιλογή τρικυμίας εν κρανίω. Κι όχι τόσο του ιδίου, αφού ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε εκεί, όσο των συνεργατών του που του είπαν ότι μπορεί να μαζέψει κόσμο και να μιλήσει για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα σε εισαγωγείς και χονδρέμπορους, δηλαδή στους κατεξοχήν θιγμένους από την εξοντωτική φορολογία που επέβαλε τα προηγούμενα χρόνια.

Φυσικά κανείς από τους ιδιοκτήτες των αποθηκών ή τους καταστηματάρχες λιανικής, δεν ήταν εκεί αφού η «αγορά» κλείνει στις 6 το απόγευμα επειδή ανοίγει χαράματα. Δύο μόνο στη Γ’ πτέρυγα είχαν κρατήσει επί τούτου ανοιχτές τις αποθήκες τους οποίους επισκέφθηκε και χαιρέτησε.

Στον χώρο της εξέδρας είχαν στηθεί 300 καρέκλες οι οποίες «γέμισαν» στις 9 το βράδυ όταν αποφασίστηκε να έλθει ο Τσίπρας μπας και γλίτωνε το φιάσκο του Θησείου ή του Μεγάρου Μουσικής. Υπενθυμίζεται ότι στις συγκεντρώσεις στο Μέγαρο και στην Ερμού κάτω από την Ασωμάτων, είχε πάει στις 10 περίπου το βράδυ όταν ο κόσμος έφευγε αγανακτισμένος επειδή τον περίμενε από τις 7!

Το επίσης τραγικό ήταν ότι πέραν των Τρ. Αλεξιάδη, Θ. Δρίτσα, Γ. Ραγκούση, Μ. Ρεπούση, ορισμένων πολιτευτών και του προέδρου της ΓΣΕΒΒΕ Γ. Καββαθά ως θεσμικού εκπροσώπου, δεν παρέστη κανείς από τους προβεβλημένους υπουργούς ή παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ.

Αισθάνθηκε τόσο μόνος και δεν το έκρυβε. Κάποια στιγμή το έβγαλε και σε …νεύρα όταν του είπαν για τα καμώματα των κρατικοδίαιτων του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΚΑΑ, τον εποπτεύοντα οργανισμό. «Δεν πάτε καλά ρε…» τους είπε απογοητευμένος.

Κι είναι πολύ πιθανόν να πληροφορείται τώρα, από αυτό εδώ το κείμενο, ότι ο Οργανισμός από το 2014 έχει εντάξει στην αρμοδιότητα του και την Ιχθυόσκαλα, την ψαραγορά.

Χθες τα βράδυ δεν είπε το παραμικρό για τους αλιείς και τους επιχειρηματίες του κλάδου αφού νόμιζε ότι απευθύνονταν μόνον στους «μανάβηδες».

Όσον δε για το κυβερνητικό του πρόγραμμα σχετικά με τους μικρομεσαίους, ανταποκρίνεται πλήρως στο τραγούδι: «κλάψε με μάνα μου γλυκιά, η πονεμένη μου καρδιά, δεν βρίσκει πια βοτάνι…». Και τούτο διότι συντάχθηκε από το «Τμήμα Βιομηχανίας» του ΣΥΡΙΖΑ , τυπώθηκε στα … φωτοτυπικά μηχανήματα του ΟΚΑΑ και μοιράστηκε σε κόλλες Α4!