Ο Κώστας Σπυρόπουλος τα τελευταία περίπου έξι χρόνια που καταπιάνεται στο θέατρο Ήβη με το έργο «Τοκ – Τοκ» του Γάλλου συγγραφέα και ηθοποιού Λοράν Μπαφί, απολαμβάνει μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες που γνώρισε η Αθήνα την τελευταία δεκαετία.


Το έργο ξεκινάει κάθε βράδυ με καθυστέρηση γιατί στο ταμείο και στην είσοδο του θεάτρου ο κόσμος σχηματίζει ουρές. Είναι το καστ των ηθοποιών, είναι η ουσία του έργου ή ότι πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία; Μάλλον και τα τρία αυτά τα χαρακτηριστικά μαζί συνηγορούν στην μεγάλη επιτυχία της παράστασης.

Η υπόθεση είναι απλή. Έξι άνθρωποι συναντιούνται τυχαία περιμένοντας έναν διάσημο ψυχίατρο στον προθάλαμο του ιατρείο του. Ο Βασίλης, ένας Θεσσαλονικιός ταξιτζής πάσχει από αριθμομανία. Ο Μπάμπης είναι ψυχαναγκαστικός, τα θέλει όλα σε σειρά, ο Φώτης Μαυρίδης, γαλλοτραφής γαυγίζει και βρίζει χωρίς λόγο, η Μαρία, θεούσα πάντα, είναι διχασμένη προσωπικότητα και αγχώνεται συνέχεια πως άφησε ανοικτό το θερμοσίφωνα, η Λαρισαία Νίτσα έχει μικροβιοφοβία και η Λίλη επαναλαμβάνει τα πάντα δύο φορές.

Στη θρυλική παράσταση, που ανέβηκε για πρώτη φορά το 2013 στο Θέατρο ΗΒΗ, φέτος εκτός από τον Κώστα Σπυρόπουλο που έχει κάνει και τη σκηνοθεσία παίζουν ακόμα ο Πέτρος Λαγούτης, η Σόφη Ζανίνου, ο Ζανό Ντάνιας, η Μένη Κωσταντινίδου, η Στέλλα Κωστοπούλου και η Πένυ Αγοραστού.

Και οι έξι υποδύονται ανθρώπους της διπλανής πόρτας που ζουν ανάμεσά μας και που όλοι γνωρίζουμε. Ωστόσο τα στοιχεία που εκτινάσσουν το γέλιο, είναι ο γρήγορος ρυθμός, οι αλήθειες που ακούγονται με σπαρταριστούς διαλόγους και το συγκλονιστικό φινάλε που μετατρέπει τα έργο σε τροφή για σκέψη.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος σε πολύ μεγάλα κέφια. Φαίνεται να διασκεδάζει πολύ πάνω στη σκηνή παριστάνοντας με απόλυτη ακρίβεια τον Θεσσαλονικιό παοκτσή ταξιτζή με λουκ μοϊκάνα-βίκινγκ.

Η Σόφη Ζανίνου με το ρόλο της θεούσας ακροβατεί ανάμεσα στα «πρέπει» και στο υπερβολικό άγχος της ζωής.

Ο Ζανό Ντάνιας σε ρόλο έκπληξη, ενσαρκώνει την ανατροπή του έργου.

Ο Πέτρος Λαγούτης είναι καλά κουρδισμένος στο ρόλο του ψυχαναγκαστικού Μπάμπη, ενώ η Μένη Κωνσταντινίδου δένει ιδανικά μαζί του ως Λίλη.

Η Στέλλα Κωστοπούλου άκρως διασκεδαστική στο ρόλο της Λαρισαίας και η Πένυ Αγοραστού τοποθετημένη σωστά στο ρόλο της νοσοκόμας.

ΘΕΑΤΡΟ ΗΒΗ: Σαρρή 27, Αθήνα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/5 - ΣΑΒΒΑΤΟ 19/5 ΣΤΙΣ 21:15, ΚΥΡΙΑΚΗ 20/5 ΣΤΙΣ 20:00

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ