Μέσα από εκπαιδευτικές ιστορίες για εφτά σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας η παιδική παράσταση «Ο Λούλης ο χαρταετός ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα» που παίζεται κάθε Κυριακή στο Από Κοινού Θέατρο στο Γκάζι, διασκεδάζει τους μικρούς θεατές μαθαίνοντας τους ιστορία.

Η παράσταση είναι γεμάτη μουσική, χορό και δράση μαγεύοντας τα παιδιά να ταξιδέψουν ελεύθερα στο ένδοξο παρελθόν μας. Η υπόθεση έχει ως κεντρικούς ήρωες τον Λούλη, τον χαρούμενο χαρταετό και τη φίλη του, την Ήρα, το γλυκό σπουργίτι. Πρώτος σταθμός των ταξιδιωτών του Ονείρου είναι η Ακρόπολη, και ένας γάτος τενόρος τραγουδάει για την Αθήνα. Στη Κνωσσό συναντάνε τον βασιλιά Μίνωα, και στη Νεμέα το ονομαστό Λιοντάρι της. Στην ξακουστή Δήλο τους περιμένει ο Διαδούμενος και στην Αρχαία Μεσσήνη ένας τσαγκάρης καλλιτέχνης. Πηγαίνοντας στην Αρχαία Ολυμπία με έκπληξη συναντούν τη Πυθία, ενώ στη Βεργίνα θα τους καλωσορίσει μια Βασίλισσα.

image0


Πρόκειται για ένα έξυπνο παιχνίδι μάθησης, που με εύληπτο τρόπο μέσω της μουσικής και πολλών ευρηματικών τρικ, παρουσιάζει στα παιδάκια ιστορικά στοιχεία της Αρχαίας Ελλάδας. Η σκηνοθεσία της Βάσως Γουλιελμάκη διαθέτει ζωντάνια και δέσιμο με την ιστορία, καθώς οι ηθοποιοί παίζουν με μπρίο και ωραία κίνηση μεταλαμπαδεύοντας στους θεατές  τις ένοιες της αγάπης, φιλίας και της αλληλεγγύης. Το κείμενο είναι βασισμένο στο βιβλίο της συγγραφέα Ρένας Σιγάλα, μουσικοπαιδαγωγού και εικαστικού.

image2


Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι Σταυριάνα Καδή, Άννα -Μαρία Κόρνια, Ιάσων Λαγουτάρης, Σίμος Τζίτζης, Θεόδωρος Τούτσης

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Προτεινόμενες ηλικίες: 3 έως 12
Κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί

Θέατρο "Από Κοινού": Ευπατριδών 4, Αθήνα, 

Πληροφορίες παράστασης-κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6982174542 κος Λαγουτάρης

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ κανονικό, 9 ευρώ πολύτεκνοι ΑΜΕΑ, 8 ευρώ φοιτητικό, ομαδικό (άνω των 10 ατόμων)
Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/o-loulis-o-xartaetos-taksideuei/