Η αγορά κινείται με αρνητικό πρόσημο από την αρχή του χρόνου, ενώ στα τρόφιμα η μείωση είναι 1,7% δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 FM ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Τόνισε πως το εμπόριο πετά με χαμηλές πτήσεις, λόγω και της φορολογίας, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει διαλέξεις για επενδύσεις και βλέπει τους εμπόρους σαν υποζύγια.

«Οι αριστεροί θέλουν να φορολογούν και κάθε φορά που βλέπουν τον πρωθυπουργό βλέπουν μια μετάλλαξη» παρατήρησε.

Τέλος, σε ερώτηση για τη μετα-μνημονιακή εποχή, ο κ. Κορκίδης είπε ότι «έχουμε μπροστά μας δύσκολο δρόμο».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Νίκος Κογιουμτζής δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 FM ότι η κατάσταση στην αγορά δεν είναι ευχάριστη και ο τζίρος κατρακυλάει. Είπε πως οι έρευνες δείχνουν πτώση 8% ακόμα και στα τρόφιμα και πως τα νοικοκυριά επιβιώνουν από τις συντάξεις.

Ζήτησε από την κυβέρνηση να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές, να αυξήσει τη ρευστότητα και να υπάρχει ασφάλεια ώστε να μην παρατηρούνται έφοδοι αγνώστων στα καταστήματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά. Ο Νίκος Μανεσιώτης είπε στα Παραπολιτικά 90,1 FM ότι οι έμποροι του Πειραιά διαμαρτύρονται για τον χαμηλό τζίρο στα καταστήματά τους και ότι πόλη πρωτοστατεί σε λουκέτα λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και των έργων τραμ και μετρό.

Στο Μαρούσι έχουμε βανδαλισμούς, κλεψιές, ανομία, παρά τις προσπάθειες να διαφυλάξουμε τα καταστήματα μας δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 FM ο Γιάννης Νικολαράκος, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου.

Σημείωσε ότι το πρώτο δίμηνο του έτους η κίνηση στην αγορά του Αμαρουσίου έχει πέσει 20%.