Σε πεδίο δόξης λαμπρό εξελίσσεται για το λιανεμπόριο η αγαπημένη επιχειρηματιών του κλάδου, αλλά και καταναλωτών, οδός Τσιμισκή.

Από τις πρώτες ημέρες του νέου έτους ο πιο δημοφιλής εμπορικός δρόμος της Θεσσαλονίκης είναι... ετοιμοπόλεμος για τις ανακατατάξεις που έρχονται με πρωταγωνιστή τον όμιλο Inditex, καθώς το πλέον αγαπητό σήμα, η Zara, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επεκτείνεται και αποκτά στην καρδιά της Τσιμισκή ένα mega κατάστημα, ενώ δύο καταστήματα των έτερων σημάτων του, Bershka και Stradivarius, ανακαινίζονται. Την ίδια ώρα η αγγλική αλυσίδα Marks and Spencer μετακινείται σε έτερο σημείο της οδού Τσιμισκή στο πολυώροφο κτίριο που μέχρι πρότινος λειτουργούσε το πολυκατάστημα Κανελλόπουλος, στο νούμερο 55, ενώ η ιταλική αλυσίδα καλλυντικών Kiko Milano αποκτά παρουσία σε κατάστημα στο νούμερο 52, όπου μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε κατάστημα της ελβετικής αλυσίδας Tally Weijl.

Όπως λένε εκπρόσωποι της αγοράς ακινήτων που ασχολούνται με το retail, η φετινή χρόνια αναμένεται να είναι χρονιά ανακατατάξεων, επανατοποθέτησης στον ίδιο δρόμο αλλά σε διαφορετικό σημείο, εισόδου νέων παικτών, συρρίκνωσης των μικρών επιχειρήσεων αλλά και σταθεροποίησης των μισθωμάτων.

Όπως εκτιμούν εκπρόσωποι της αγοράς ακινήτων της Θεσσαλονίκης, το 2024 αναμένεται να φέρει μια σειρά αλλαγών, με την οδό Τσιμισκή να αποτελεί τον πλέον ελκυστικό δρόμο για επενδυτές αλλά και καταναλωτές, ο οποίος θα κυριαρχήσει για μια ακόμη φορά στο μοίρασμα της... τράπουλας, καθώς αποτελεί τη μόνιμη αγαπημένη εμπορική αρτηρία μικρών, αλλά κυρίως μεγάλων brands.

Η περίπτωση της Zara

Ο κολοσσός του fast fashion Zara ετοιμάζει μία κίνηση ματ στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, που δεν αποκλείεται να ταρακουνήσει τους αντιπάλους της. Το κατάστημα της ισπανικής αλυσίδας που βρίσκεται στην Τσιμισκή 45, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναμένεται να επεκταθεί στο κατάστημα που μέχρι πρότινος λειτουργούσε η αλυσίδα Marks and Spencer στο ίδιο νούμερο. Τα δύο καταστήματα βρίσκονται στο ισόγειο πολυώροφης οικοδομής.

Το νέο mega-κατάστημα της ισπανικής αλυσίδας -πέρυσι συμπλήρωσε 30 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα-, το οποίο θα προκύψει από τη συνένωση των δύο καταστημάτων, θα αναπτύσσεται σε 3.500 τ.μ., θα διαθέτει υπόγειο, ισόγειο αλλά και πρώτο και δεύτερο όροφο από την πλευρά που στέγαζε μέχρι πρότινος την αγγλική αλυσίδα.

Στο κατάστημα θα λειτουργούν γυναικείο, ανδρικό και παιδικό τμήμα. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων του εγχειρήματος η έναρξη λειτουργίας του νέου καταστήματος τοποθετείται στα τέλη του τρέχοντος έτους, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και στις αρχές του 2025.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ελληνική αγορά αποτελεί μία από τις δέκα μεγαλύτερες αγορές του ομίλου Inditex σε πραγματικά νούμερα πωλήσεων και Νο2, πίσω από την Ισπανία, σε κατά κεφαλήν δαπάνες για την αγορά προϊόντων Zara αλλά και των υπόλοιπων σημάτων του ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε διαδικασία ανακαίνισης βρίσκονται δύο άλλα καταστήματα του ισπανικού γίγαντα του retail, που φιλοξενούν τα νεανικά σήματα Bershka και Stradivarius επί της οδού Τσιμισκή. Στις προθήκες, μάλιστα, του πρώτου, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 14/03.

Πηγή: voria.gr