Στην τελευταία εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου για την Εθνική Ανασυγκρότηση με θέμα «Δικαιοσύνη και Επενδύσεις» παραβρέθηκαν και δυο ισχυροί παράγοντες της ελληνικής ναυτιλίας, oι Παναγιώτης Τσάκος και Γιώργος Προκοπίου.

Ο τελευταίος, έχοντας παρακολουθήσει προσεκτικά τις ομιλίες στην εκδήλωση, ζήτησε να απευθύνει ερώτηση με αφορμή μια αναφορά που είχε κάνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ σε κάποιο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι «θα πρέπει να στρώνουμε κόκκινο χαλί σε όσους επενδυτές έρχονται στη χώρα μας».

Ο Γιώργος Προκοπίου, παίρνοντας τον λόγο, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την εξοντωτική μεταχείριση που υφίστανται από τις φορολογικές Αρχές της χώρας οι εκπρόσωποι της ναυτιλιακής κοινότητας που θέλουν να φέρουν χρήματα στη χώρα για να τονώσουν την ελληνική οικονομία. Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα ποσά που έχουν εισρεύσει στη χώρα από τους εκπροσώπους της ελληνικής ναυτιλίας. Μάλιστα, χωρίς ίχνος έπαρσης, μόλις πήρε τον λόγο ξεκίνησε την παρέμβαση του ως εξής: «Εγώ λέγομαι Γιώγος Προκοπίου. Έχω σπουδάσει στο Πολυτεχνείο και βοήθησε ο Θεός με πολλά ρίσκα και πολλή προσπάθεια να έχουμε ίσως τον μεγαλύτερο στόλο στην Ελλάδα. […] Εμείς οι άνθρωποι της θάλασσας κερδίζουμε τα χρήματά μας εκτός Ελλάδας και επειδή αγαπούμε την πατρίδα μας θέλουμε και τα επενδύουμε στη χώρα μας. Είναι πολύ διαφορετικό από κάποιον που τα βγάζει εδώ και νόμιμα τα πάει στο εξωτερικό».

Ο Γιώργος Προκοπίου μόλις ολοκλήρωσε την παρέμβασή του καταχειροκροτήθηκε από το πάνελ και το ακροατήριο, ενώ ο Παναγιώτης Τσάκος, σε ένδειξη υιοθέτησης των λεγομένων του, σηκώθηκε από τη θέση του, του έσφιξε το χέρι και τον αγκάλιασε.

Δείτε στο video την ερώτηση του Γιώργου Προκοπίου: