«Η γ’ αξιολόγηση είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι βλέπουμε πλέον τον δρόμο εξόδου από το μνημόνιο» τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1 FM και τον Νίκο Σαμοΐλη ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η εποπτεία των μηχανισμών στην Ελλάδα μετά την έξοδο από τα μνημόνια «δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά είναι ο Ευρωπαϊκός μηχανισμός. Αφορά όλες τις χώρες που πήραν μεγάλα δάνεια».

Ερωτηθείς για τις επενδύσεις, ο Πάνος Καρβούνης εκτίμησε ότι «αφού η Ελλάδα θέλει ξένες επενδύσεις, πρέπει να είναι ελκυστική και για να είναι ελκυστική πρέπει ο άνθρωπος που έρχεται στην Ελλάδα, να ξέρει τι μπορεί να κάνει και τι όχι και αυτό να είναι σαφές. Αυτό είναι το πρόβλημα γιατί οι επενδυτές έρχονται και συναντούν εμπόδια. Αυτό θα σταματήσει και άλλους επενδυτές που θέλουν να έρθουν στην χώρα».

Έφερε το παράδειγμα της επένδυσης στο Ελληνικό: «Έχει υπογραφεί η σύμβαση 3 χρόνια και ακόμα υπάρχουν δυσκολίες. Ανακαλύψαμε ότι υπάρχει δάσος, αρχαία. Αναρωτιόμαστε πώς προσγειωνόντουσαν τα αεροπλάνα τόσα χρόνια!» κατέληξε.