Μικρή μείωση εμφανίζουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, εν όψει της αυριανής ομιλίας του Μάριο Ντράγκι στο τραπεζικό συμπόσιο του Τζάκσον Χολ.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (12.35), η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 0,7 μονάδα βάσης στο 5,555% και η απόδοση του 2ετούς ομολόγου διολισθαίνει κατά 2 μονάδες βάσης στο 3,169%.

Ανάλογη πορεία καταγράφουν και τα 10ετή spreads, τα οποία παρουσιάζουν πτώση κατά 0,8 μ.β. στις 517,6 μ.β.
Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην αυριανή ομιλία του επικεφαλής της ΕΚΤ, ευελπιστώντας να δώσει κάποιο «σήμα» για τα μελλοντικά βήματα της νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη.

Χθες, πάντως, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Γερμανία, κράτησε «κλειστά» τα χαρτιά του.

Τα σχόλια του Μάριο Ντράγκι για τα διευκολυντικά μέτρα θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για την ελληνική οικονομία, καθώς τυχόν πρόωρη επιβράδυνση του ρυθμού αγοράς κρατικών ομολόγων θα επηρεάσει δυσμενώς τα οφέλη της Ελλάδας από τυχόν ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα της ΕΚΤ.

Στο μεταξύ, στην ευρω-περιφέρεια, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας μειώνεται κατά 0,1 μ.β. και της Ιταλίας κατά 0,2 μ.β., ενώ της Ισπανίας αυξάνεται κατά 2,0 μ.β. και της Γαλλίας κατά 0,6 μ.β.