avatar

Μαγκαζίνο
Γιώργος Πιέρρος

Αλλάζουν οι αντικειμενικές, παραμένει ο ΕΝΦΙΑ και το 2018

Στόχος είναι από το νέο έτος να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ένα νέο σύστημα προσδιορισμού των φορολογητέων αξιών

qir99kmpy7enuwbaghry

«Δυσβάσταχτο» θα είναι από τις αρχές του 2018 το «κεραμίδι» για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καθώς και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην επιστολή – φωτιά που απέστειλαν προς την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, «δεσμεύονται» να προχωρήσουν στην εξίσωση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων. 

Στόχος είναι από την 1η Ιανουαρίου 2018 να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ένα νέο σύστημα προσδιορισμού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων που θα λαμβάνει υπόψη τις αγοραίες τιμές τους και όχι τις ισχύουσες σήμερα αντικειμενικές αξίες.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια από το 2018 να μειωθούν σημαντικά οι φορολογητέες αξίες των ακινήτων σε πολλές περιοχές της χώρας, όπου, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, οι πραγματικές τιμές των ακινήτων έχουν υποχωρήσει σε επίπεδα χαμηλότερα από τις ισχύουσες σήμερα αντικειμενικές αξίες.

Ωστόσο, η μείωση των φορολογητέων αξιών των ακινήτων δεν θα οδηγήσει και στη μείωση της συνολικής επιβάρυνσης 7,4 εκατομμυρίων φυσικών και νομικών προσώπων από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Περισσότερα στο ependisinews.gr