Στην αποψινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών μεταφέρεται πλέον το ενδιαφέρον ειδικά μετά τις θετικές δηλώσεις από την εκπρόσωπο της Κομισιόν η οποία κατά τη διάρκεια των σημερινών της δηλώσεων έκανε λόγο γιαεπίτευξη σύγκλισης μεταξύ των διαφορετικών πλευρών κατά τη χθεσινή συνάντηση υψηλού επιπέδου στις Βρυξέλλες. Η ίδια μάλιστα απάντησε πως ήταν μία "πολύ καλή συνάντηση, κατά την οποία ακούστηκαν οι απόψεις των θεσμών και των Ελλήνων". Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της αποψινής τηλεδιάσκεψης θα διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχει η απαραίτητη έγκριση από όλες τις πλευρές για μία κοινά αποδεκτή λύση που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή στη Μάλτα.

"Η Επιτροπή θεωρεί πως επιτεύχθηκε σύγκλιση στα ζητήματα κλειδιά που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική πρόοδο στη Μάλτα", ανέφερε χαρακτηριστικά η Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Έτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος εξηγούσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση υπήρξε ενός είδους "προκαταρκτική συμφωνία" στη βάση ενός συμβιβασμού μεταξύ ΔΝΤ και ελληνικής πλευράς.

Στόχος του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δεν είναι άλλος από το να μπορέσει να παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, στη Μάλτα, μία "πολιτική συμφωνία" που θα ανοίξει τον δρόμο για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας αμέσως μετά, σημείωνε η ίδια πηγή.