Σταθερή στην εκτίμησή της πως η αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί πριν τον Ιούνιο, όταν η Ελλάδα θα έχει θέμα ρευστότητας, είναι η Citigroup.

Με σημερινή της έκθεση η Αμερικανική τράπεζα, παρατηρεί ότι οι απαιτήσεις της Γερμανίας απέναντι στην κυβέρνηση έχουν "μαλακώσει" το τελευταίο διάστημα, αυτό όμως δεν είναι αρκετό για να γεφυρωθούν οι μεγάλες διαφορές με τους θεσμούς. Όπως εξηγεί, η συμφωνία για ένα πλήρες πακέτο δεν μπορεί να κλείσει μέσα σε λίγες εβδομάδες, όπως ευελπιστεί το Μαξίμου, με συνέπεια η αξιολόγηση να μένει ανοιχτή μέχρι τον Ιούνιο.

"Το ΔΝΤ συνεχίζει να ζητά τα μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ το 2019 να προέρχονται από τις περικοπές των συντάξεων και τη μείωση του ορίου αφορολόγητου εισοδήματος, ωστόσο, το γερμανικό περιοδικό Spiegel ανέφερε την Κυριακή ότι η Γερμανία εγκαταλείπει τη σκληρή στάση της και να κάνει νέες παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις, έτσι ώστε η αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης να ολοκληρωθεί", τονίζει η Citi και προσθέτει:

"Η γερμανική θέση μπορεί πράγματι να έχει "μαλακώσει" κάπως, επιτρέποντας στους θεσμούς να επιστρέψουν στην Αθήνα και, το πιο σημαντικό, το ΔΝΤ να μην αποσύρει τη συμμετοχή του από το πρόγραμμα, τουλάχιστον για τώρα".