Η βρετανική freepress City AM, με  αιχμηρό άρθρο που υπογράφει ο Δημήτρης Βαλάτσαςυπεύθυνος της εταιρείας μακροοικονομικής και γεωπολιτικής Greenmantle, με έδρα το Κέμπριτζ παρουσιάζει τα λάθη Τσίπρα.

Ο αρθρογράφος αναφέρει πως τον Ιανουάριο η μεταρρυθμιστική συγκυβέρνηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ επανέφερε την Ελλάδα από τη νεκρική κατάσταση στην οποία βρισκόταν και παρέδωσε τα ηνία σε μια λαϊκιστική συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), «ένα ετερόκλιτο σχήμα που αποτελούνταν από αντισημίτες και συνωμοσιολόγους, από την πλευρά των ΑΝΕΛ και διάφορους ριζοσπάστες αριστερούς, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Δύσκολα τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε χειρότερα. Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης γέμισε από πανεπιστημιακούς που με τις μηδενιστικές θεωρίες τους επιθυμούσαν να αλλάξουν τον κόσμο και να φέρουν μια μαρξιστική επανάσταση. Μόνο που τα ιδεολογικά τους πιστεύω είναι το ελάχιστο από τα αμαρτήματά τους», σημειώνει στο άρθρο.

Στη συνέχεια, καταγράφει πως επί επτά μήνες όλες οι τομείς της οικονομίας δέχθηκαν ισχυρά πλήγματα, ενώ σε άλλους σημαντικούς τομείς, όπως η Παιδεία, έγινε προσπάθεια να αλλάξουν τα πράγματα προς το χειρότερο (φέρνει το παράδειγμα της κατάργησης της αριστείας). Την ίδια στιγμή που από το εκπαιδευτικό σύστημα λείπουν 20.000 καθηγητές και πολλά σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Η λίστα των πεπραγμένων δεν έχει τέλος: η μεταναστευτική πολιτική, η άμυνα και το συνταξιοδοτικό είναι κάποιοι από τους τομείς που οι λαϊκιστές δεν τα κατάφεραν, αναφέρει το άρθρο. «Ήταν ανίκανοι να τρέξουν τα θέματα του κράτους. Πίστευαν ότι άπαντες θα υποκύψουν στην επιθυμία του λαού. Αυτή η οπτική είναι που επιτρέπει στους λαϊκιστές να μην δίνουν βάση στην πραγματικότητα. Κάπως έτσι ο ΥΠΟΙΚ της χώρας έφτασε στο σημείο να έχει μια διαβολική συμπεριφορά έναντι των δανειστών, τη στιγμη που η χώρα του χρειαζόταν τη στήριξή τους».

Το άρθρο μιλάει για την «τρέλα των λαϊκιστών που έφτασε σε ένα κρεσέντο τον Ιούλιο, οπότε και οι Έλληνες οδηγήθηκαν σε δημοψήφισμα. Όντως, η πλειοψηφία ψήφισε ''Όχι'' και έτσι ο θρίαμβος των λαϊκιστών ολοκληρώθηκε: οι τράπεζες έκλεισαν, τα ΜΜΜ μετέφεραν τον κόσμο δωρεάν και η χώρα όδευε προς την έξοδο από το ευρώ».

Στο τέλος ο κ. Βαλατσάς,  επισημαίνει πωςη λογική πάντα νικάει. Ακόμη το «poster-child» της Ευρώπης, ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Μετέφρασε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος όπως ήθελε. Ο Βαρουφάκης, ο υπουργός-παγώνι, έφυγε και μέσα σε λίγες εβδομάδες συμφώνησε με τους δανειστές σε πράγματα που ο λαός είχε αντιταχθεί. Έτσι, ο Τσίπρας από επαναστάτης μετεξελίχθηκε σε πολιτική προσωπικότητα.

Για να καταλήξει το άρθρο: «Με το τρίτο Μνημόνιο, ο Τσίπρας απέτρεψε την καταστροφή που ο ίδιος δημιούργησε. Με αυτό ως όπλο οδήγησε τη χώρα σε νέες εκλογές. Μόνο που τώρα το ερώτημα είναι αν αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία ο καπετάνιος ενός πλοίου που βυθίζεται. Σε αντίθεση με τον λαϊκισμό, η μοντέρνα δημοκρατία δεν έχει να κάνει με τη μετάθεση των ευθυνών στο λαό, έπειτα από κάθε αστοχία. Μάλλον πρόκειται για λογοδοσία της πολιτικής εξουσίας στο λαό. Η ιστορία δείχνει πως η κυβέρνηση Τσίπρα απέτυχε έναντι των Ελλήνων πολιτών. Τώρα, εξαρτάται από αυτούς να του δείξουν την πόρτα».

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ