Σε µία σηµαντική δράση στήριξης του προσωπικού της, αλλά και συµβολής στην εθνική προσπάθεια αντιµετώπισης της υπογεννητικότητας, προχωρεί η Optima Bank. Αναδροµικά από 1ης Ιανουαρίου 2024 για κάθε οικογένεια που αποκτά ένα νέο µέλος, ο/η εργαζόµενος/η της τράπεζας θα λαµβάνει επιπλέον του µισθού του/της ποσό 1.000 τον µήνα για χρονικό διάστηµα 12 µηνών.

Πρόκειται για µία κίνηση που αποτελεί παράδειγµα ώστε να την ακολουθήσουν και άλλες εύρωστες επιχειρήσεις. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Optima Bank, Γιώργος Τανισκίδης, µε την πρωτοβουλία αυτή η τράπεζα πρωτίστως αναλαµβάνει δράση σε ένα από τα κρισιµότερα προβλήµατα της χώρας µας, την υπογεννητικότητα, πρόβληµα που χρήζει άµεσης αντιµετώπισης σε πολλά επίπεδα µέσα από έναν ευρύτερο σχεδιασµό δράσεων.

Παράλληλα, η πρωτοβουλία της Optima Bank έχει άµεση εφαρµογή στις οικογένειες των εργαζοµένων της, αποτυπώνοντας τη διαρκή και διαχρονική αφοσίωση της τράπεζας στη στήριξή τους. Με όλες τις σχετικές µελέτες να παρουσιάζουν, στο καλύτερο σενάριο, τον πληθυσµό της χώρας µας διαρκώς µειούµενο έως το 2050, µε αυξηµένο τον µέσο όρο ηλικίας και µειωµένο τον οικονοµικά ενεργό πληθυσµό µας, η Optima Bank πιστεύει ότι το ∆ηµογραφικό αποτελεί µακράν τον πιο σοβαρό κίνδυνο για την πατρίδα µας και πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούµε προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η κίνηση της Optima Bank αποτελεί µία αναγνώριση των δυσκολιών που αντιµετωπίζουν οι νέες οικογένειες και µία πρωτοβουλία ευθύνης απέναντι σε ένα κοινό µας πολυπαραγοντικό εθνικό κοινωνικό πρόβληµα», δήλωσε ο κ. Τανισκίδης. Υπενθυµίζεται ότι πρωτοβουλία για το ∆ηµογραφικό έχει αναλάβει από το 2021 και η Eurobank µε το πρόγραµµα «Μπροστά για την οικογένεια», µε δράσεις στήριξης οικογενειών σε ακριτικές περιοχές της χώρας (από τον Έβρο, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τα ∆ωδεκάνησα έως το Καστελλόριζο)

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή