Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κος Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, με αφορμή τη μεγάλη έρευνα του ραδιοφωνικού σταθμού για την ακρίβεια.

*Διαβάστε εδώ: Θετικά μηνύματα από το "Καλάθι της Σαρακοστής": Χαμηλότερες από πέρυσι οι τιμές των βασικών προϊόντων

Ερωτηθείς για τις τιμές των σαρακοστιανών, είπε: «Έχουμε μειώσεις πρωτίστως κι αυτό προκύπτει όχι μόνο από τα στοιχεία που έχουμε στο «καλάθι της Σαρακοστής», αλλά προκύπτουν κι από τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ειδικά στις κατηγορίες των κατεψυγμένων θαλασσινών, έχουμε επισήμως από την ΕΛΣΤΑΤ ότι τουλάχιστον 4% σε σχέση με πέρυσι είναι μειωμένες οι τιμές, ωστόσο μέσα στο καλάθι της Σαρακοστής θα έχουμε πολύ μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές, θα περάσουμε το 10 και το 12%».

Για την τιμή του απλού χαλβά σε σχέση με πέρυσι, ανέφερε: «Σε ό,τι αφορά τις πολύ απλές κατηγορίες έχουμε συγκράτηση των τιμών στα περσινά επίπεδα και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουμε και εκεί μείωση».


Για τις τιμές στο βρεφικό γάλα

Όσον αφορά στις τιμές στο βρεφικό γάλα, επισήμανε: «Δεν αυξήθηκαν οι τιμές στο βρεφικό γάλα κατά 200%,αυτό δεν είναι αληθές. Οι τιμές στο βρεφικό γάλα ήταν υψηλότερες στη χώρα μας σε σχέση με άλλες βορειότερες χώρες της ΕΕ αλλά σε αντίστοιχα επίπεδα με άλλες νότιες χώρες της ΕΕ πάντοτε. Πάνω από τριάντα χρόνια υπάρχει αυτή η εικόνα στην ελληνική αγορά, δεν είναι δηλαδή κάτι που έγινε επ΄ αφορμή της πληθωριστικής κρίσης, είναι κάτι που υπήρχε πάντοτε. Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εικόνας αυτή».

Ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος στους  Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                        | Parapolitika