Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για το μέτρο μείωσης τιμών που ξεκίνησε στα σούπερ μάρκετ.

«Ξεκίνησε στα σούπερ μάρκετ το μέτρο μείωσης τιμών, είχαν προετοιμαστεί τα σούπερ μάρκετ», δήλωσε ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος και εξήγησε πως, «δεν είναι όλα τα προϊόντα ακριβότερα στην Ελλάδα, η επέμβαση έγινε εκεί που είναι».

Ειδικά για το βρεφικό γάλα, παρατήρησε πως «έχει να κάνει με την αυξημένη κερδοφορία και με την εικόνα της αγοράς που είναι μικρή και δεν παράγεται όλο αυτό το γάλα στην Ελλάδα, επιπλέον φταίει και η υπογεννητικότητα» και συμπλήρωσε ότι «μεσοσταθμικά έχουμε μείωση 15%».

«Ο μηχανισμός εκπτώσεων δεν είναι ίδιος στη χώρα μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε και πρόσθεσε πως τα μέτρα που ελήφθησαν είναι «διαρθρωτικού χαρακτήρα και το πρόβλημα είναι διαχρονικό».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkqyzlmbuih)

«Οι μειώσεις τιμών στα τρόφιμα θα αρχίσουν να φαίνονται ύστερα από μερικούς μήνες που θα εφαρμοστούν τα μέτρα που ξεκίνησαν 1η Μαρτίου», απάντησε σε παρατήρηση σχετικά με τις υψηλές τιμές στα τρόφιμα, για τα οποία είπε πως «εφαρμόζεται πλαφόν και υπάρχει πλαφόν στις τιμές των τροφίμων. Συν τω χρόνω, όμως, πρέπει να διορθώσουμε προβλήματα στην ελληνική αγορά».

Για τις τιμές στα σαρακοστιανά ο γ.γ. Εμπορίου είπε ότι, βάσει των στοιχείων, θα είναι «περίπου 8,2% ακριβότερα τα σαρακοστιανά τρόφιμα», όμως υπάρχει η φιλοδοξία ότι με το «Καλάθι» θα υπάρξουν κάποιες μειώσεις.

Τέλος, σε ερώτηση όσον αφορά το ότι τα ελληνικά προϊόντα πωλούνται φθηνότερα στο εξωτερικό, είπε ότι «γενική εικόνα της χώρας είναι ότι οι τιμές είναι χαμηλότερες απ' ό,τι στο εξωτερικό».