Άρχισε να κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα και ξαφνικά όλοι άρχισαν να ανακαλύπτουν πάλι την ομότιτλη ταινία όπου παίζει η Αν Χαθαγουέι, από την οποία ξεκίνησαν όλα. Η τρυφερή σειρά «Μια μέρα» φιλοξενείται στο Netflix και βρίσκεται σταθερά στο top 10 των προτιμήσεων των τηλεθεατών.

Γιατί μας ενδιαφέρει; Επειδή εξαιτίας της επιτυχίας του σίριαλ έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι κρατήσεις στο νησί της Πάρου, από τουρίστες που ενδεχομένως δεν είχαν την πρόθεση να έρθουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Και αυτή ακριβώς είναι η δύναμη της εικόνας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που απευθύνονται σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.

Είναι η στιγμή που μαγεύεσαι από το τοπίο, ταυτίζεσαι με τους χαρακτήρες, ονειρεύεσαι να ακολουθήσεις τα βήματα των πρωταγωνιστών και να διακτινιστείς ακριβώς στις τοποθεσίες όπου βρίσκονται κι εκείνοι. Ακόμη και με χρονοκαθυστέρηση. Έχει σημασία;

mia_mera_paros2

Έπειτα από ένα πετυχημένο ρεπεράζ οι παραγωγοί της σειράς «One Day» του Νetflix αποφάσισαν να οργανώσουν γυρίσματα στο νησί των Κυκλάδων και να δώσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Πάρο και για την ακρίβεια στην Παροικιά και τη Νάουσα. Για να μάθουμε από το Euronews ότι εκτοξεύτηκαν οι κρατήσεις στη δημοφιλή πλατφόρμα Airbnb κατά 32% συγκριτικά με την περασμένη χρονιά.

«Ήλιος» αντί για «φώτα», κάμερες, πάμε… Και κάπως έτσι οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές, το αγόρι και το κορίτσι που ξεκίνησαν μια μέρα μια φιλία που εξελίχθηκε σε επικοινωνία ζωής, άπλωσαν τις πετσέτες τους στην άμμο, φόρεσαν αντηλιακό και επανέλαβαν τους διαλόγους τους στις παραλίες της Πάρου μέχρι να ακουστεί «cut» για την πιο πετυχημένη λήψη.

Είναι η ιστορία της Έμα (Αμπίκα Μοντ) και του Ντέξτερ (Λίο Γούντολ) που γνωρίστηκαν στις 15/7/1988, την ημέρα της αποφοίτησής τους από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Και εμείς ως θεατές παρακολουθούμε τη σχέση τους, τη σύνδεση, τις αλλαγές στη ζωή τους, την ίδια μέρα, για τα επόμενα 20 χρόνια. Ραντεβού στην Πάρο σε 20 χρόνια; Γιατί όχι σε 20 μέρες; Tip: Σύμφωνα με το Expedia, το 40% των ταξιδιωτών σε παγκόσμια κλίμακα τα τελευταία χρόνια κλείνει βάσει προορισμών που είδαν σε φιλμ και σίριαλ.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή