Για τις νέες τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ μίλησε ο πρόεδρος Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολος Ραυτόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι δεν υπάρχουν μειώσεις που να αγγίζουν το 15 – 20%. Σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν ακόμη αυξημένες τιμές στην αγορά.

Αρχικά, ο κ. Ραυτόπουλος δήλωσε ότι η εικόνα που υπάρχει στην αγορά, ύστερα από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, διαπιστώνεται ότι σημειώνονται αυξήσεις, μειώσεις, αλλά και σταθερές τιμές. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «είδαμε ότι οι μειώσεις ανέρχονται περίπου στο 4 με 5% σε κάποια προϊόντα όμως για παράδειγμα ένα απορρυπαντικό 70 μεζούρες τον Ιανουάριο είχε 14,45€, πριν η τιμή του είχε 13,95 και τώρα μετά τα νέα μέτρα πήγε ξανά στα 13,95€».

Ερωτηθείς για προϊόντα υγιεινής, τις πάνες και τα καθαριστικά προϊόντα δήλωσε ότι «δεν είδαμε κάτι το σημαντικό για παράδειγμα οι βρεφικές πάνες από 10,25€ το κουτί των 50 τεμαχίων πήγε 10,15€ η μείωση ανά τεμάχιο είναι 1 λεπτό. Εκεί που είδαμε διαφορά είναι στα βρεφικά γάλατα από 0-6 και από 6-12 μηνών που έχουν μειωθεί από 3,25 έως 3,94€, στα υπόλοιπα βρεφικά γάλατα 12-18 και 18-24 μηνών δεν έχει μειωθεί καθόλου η τιμή».

Τέλος, σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν μειώσεις 15-20%. Ο κ. Πρωθυπουργός είπε ότι είναι στις αρχικές τιμές, τον καταναλωτή δεν τον ενδιαφέρουν οι αρχικές τιμές εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι η τιμή που αγοράζει το προϊόν, εκεί δεν υπάρχουν αυτές οι μειώσεις οι οποίες έχουν ακουστεί».