Τουλάχιστον 100 κωδικοί προϊόντων στα σούπερ μάρκετ θα αυξηθούν μεσοσταθμικά 4,5 έως 5,5% από την 1η Ιανουαρίου, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον Βασίλη Σκουρή και τον Σωτήρη Ξενάκη, ο Πρόεδρος Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος.

Τόνισε πως παρά τα πρόστιμα, δεν έχουν μειωθεί οι τιμές ούτε σε ένα προϊόν.


Η συνέντευξη του Απόστολου Ραυτόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο πρόεδρος εργαζομένων καταναλωτών Ελλάδος, κος Απόστολος Ραυτόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

*Διαβάστε εδώ: Αναγνωστόπουλος: Έχουμε επιβάλει πολλά πρόστιμα για παραπλανητικές εκπτώσεις - Η συμμόρφωση των υπαίτιων επιχειρήσεων υπήρξε αξιοσημείωτη

Αναφορικά με τις επικείμενες αυξήσεις στα super market, είπε: «Ήδη οι νέες παραλαβές, οι οποίες γίνονται από τις αλυσίδες των super market, σε 100 κωδικούς προϊόντων τουλάχιστον θα είναι αυξημένα μεσοσταθμικά από 4,5-5,5%. Πρόκειται για προϊόντα όπως ρύζι, όσπρια, δημητριακά, αλλαντικά, τυροκομικά προϊόντα, φυσικοί χυμοί οι οποίοι θα αυξηθούν περίπου 14%.

Πρόκειται για απορρυπαντικά πλυντηρίου, τα αφρόλουτρα, τα σαμπουάν τα οποία θα αυξηθούν μεσοσταθμικά 5,5%. Είναι αυτές οι πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες μας έλεγε ο υπουργός Ανάπτυξης ότι αν δεν μειωθούν στο πρόστιμο το οποίο επιβάλλαμε θα ξαναεπιβάλλουμε πρόστιμο. Εδώ βλέπουμε όχι μειώσεις, εδώ βλέπουμε ότι θα αυξηθούν από την 1η του έτους 5,5%».

«Η πρόταση που κάνουμε στο υπουργείο Ανάπτυξης είναι ότι δεν χρειάζονται τα εκατομμύρια πρόστιμα για κάθε προϊόν το οποίο βλέπει ότι αισχροκερδεί αυτόματα εκείνη τη στιγμή να μπαίνει 1000€ για το κάθε πρόστιμο και να εισπράττεται εκείνη την ημέρα», επισήμανε.

«Αν πάτε σήμερα σε ένα super market από τις δύο πολυεθνικές εταιρείες που επιβλήθηκαν από 1 εκατομμύριο πρόστιμα, δεν έχει μειωθεί ούτε 1 λεπτό η τιμή», σημείωσε.