Παράταση για 1+1 μήνα αποφάσισε η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς τεχνικά προβλήματα το μεγάλο έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές.

O Όμηρος Τσάπαλος, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι αυτή είναι και η τελευταία παράταση στα POS.

*Διαβάστε εδώ: Τσάπαλος στα Παραπολιτικά 90,1: "Δεν θα επιβληθεί κανένα πρόστιμο για τη διασύνδεση των POS, αν δεν επιλυθούν τα τεχνικά προβλήματα"

Επίσης, απάντησε σε σχόλια - απορίες τηλεθεατών στο kataggelies@skai.gr.

Για επιχειρήσεις σε ανοιχτούς χώρους, όπως οι λαϊκές αγορές, στις οποίες η τράπεζα πάροχος του POS δεν μπορεί να «συνδεθεί» λόγω του κακού σήματος στα δίκτυα G του ίντερνετ, ο κ. Τσάπαλος δήλωσε ότι όντως κάποιες φορές μπορεί να υπάρχει παροδικό πρόβλημα στη συνδεσιμότητα, αλλά τελικά η διασύνδεση αυτή γίνεται.

Ακόμα, ο κ. Τσάπαλος επισήμανε ότι οι επιχειρηματίες - αν δεν είναι ικανοποιημένοι - μπορούν να κάνουν έρευνα αγοράς και να αλλάξουν πάροχο.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε ότι εντός του μήνα θα κυκλοφορήσει και νέο τερματικό στην αγορά, το All in One – ταμειακή και POS μαζί, με το οποίο δεν χρειάζεται διασύνδεση.

Σημειώνεται ότι συνολικά, μέχρι τώρα, η αναβάθμιση των συστημάτων βρίσκεται στο 85% πανελλαδικά και μέσα στον Μάρτιο θα έχει ολοκληρωθεί και στο υπόλοιπο 15%.