Η πτώση των τιμών στην αγορά θα καθυστερήσει, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές ιστορίες», με τον Γιάννη Αργυρό, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης.

Ο κ. Λεχουρίτης επισήμανε πως οι τιμές ανεβαίνουν, τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν δεν περιλαμβάνουν όλη την αγορά και θα έπρεπε να εφαρμοστούν άμεσα.

*Διαβάστε εδώ: Σκρέκας: Τα μέτρα θα ψηφιστούν αυτή ή την επόμενη εβδομάδα - Μέχρι τον Μάρτιο θα έχουν φανεί οι μειώσεις στις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Τόνισε πως η καταναλωτική συνείδηση είναι ευθύνη των καταναλωτών.


Η συνέντευξη του Γιώργου Λεχουρίτη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης, μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 fm στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

«Η πτώση των τιμών θα καθυστερήσει πάρα πολύ. Δεν ξέρω πώς είναι τόσο αισιόδοξος ο υπουργός γύρω από το θέμα των πτωτικών τάσεων των τιμών, εμείς εκείνο το οποίο διαπιστώνουμε είναι πως καθημερινά ανεβαίνουν οι τιμές. Τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί είναι σε μια κατεύθυνση, αλλά δεν περιλαμβάνουν όλη την αγορά. Τα μέτρα πρέπει να είναι άμεσα εφαρμοστέα, εχθές έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί και όχι ύστερα από πενήντα μέρες. Η καθυστέρηση δίνει τη δυνατότητα ακόμη ακριβότερων προϊόντων, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.