«Το κόστος ανακαίνισης ενός ακινήτου οδηγεί σε αύξηση των ενοικίων», δήλωσε ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κατασκευαστών και Οικοδομικών Επιχειρήσεων, Δημήτρης Καψιμάλης στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί µε ξύπνησες πρωί» με τους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή, στο πλαίσιο της έρευνας του ραδιοσταθμού Παραπολιτικά 90,1 για τις υψηλές τιμές των ενοικίων.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Καψιμάλης είπε πως στα νότια προάστια υπάρχει μεγάλη αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας, καθώς είναι τμήμα της Αττικής, που επιθυμούν οι ξένοι επενδυτές.

Διαβάστε ακόμα: Παραδιάς στα Παραπολιτικά 90,1: Ένα κράτος που δεν έχει απόθεμα κατοικιών για να διαθέσει για μίσθωση σε ευάλωτους πολίτες, πρέπει να αλλάξει το τοπίο στη φορολογία

Είπε πως η ελληνική οικογένεια είναι αδύνατο να αγοράσει ακίνητο για να στεγαστεί, ενώ το κόστος της ανακαίνισης φέρνει αύξηση στα ενοίκια.

«Ένα σπίτι δεν το ενοικιάζουν για λίγους μήνες, καθώς θα πρέπει να το ξαναφτιάξουν» ανέφερε και σημείωσε πως: «Στην περιφέρεια το κόστος είναι ανάλογο της Αθήνας».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Καψιμάλη στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή τη μεγάλη έρευνα του ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 για το υψηλό κόστος των ενοικίων:

Δ.ΚΑΨΙΜΑΛΗΣ: Στα νότια προάστια υπάρχει μεγάλη αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητα γιατί είναι και το τμήμα της Αττικής που επιθυμούν οι ξένοι επενδυτές που δεν είναι πλέον λίγοι στην Ελλάδα.

Δ.ΚΑΨΙΜΑΛΗΣ: Κάτω από την εξέλιξη των τιμών των ακινήτων τις οποίες άλλοι τις αποδίδουν στο μεγάλο κόστος της οικοδομής πλέον, άλλοι τις αποδίδουν στη μεγάλη αξία των οικοπέδων εντός Αττικής, η ελληνική οικογένεια με τα εισοδήματα που έχει ο μέσος Έλληνας τείνει πλέον να είναι αδύνατον να αγοράσει ακίνητο για να στεγαστεί. Βέβαια η αύξηση του κόστους της ανακαίνισης ή της επισκευής με τη σειρά της έχει φέρει μεγάλη αύξηση και στα ενοίκια.

Δ.ΚΑΨΙΜΑΛΗΣ: Τα σπίτια που αγοράζονται σήμερα αγοράζονται για ιδιόχρηση, δεν έχουμε πελάτες πλέον που αγοράζουν ακίνητα για να το κρατήσουν κλειστό.

Δ.ΚΑΨΙΜΑΛΗΣ: Στην περιφέρεια τα πράγματα κατασκευαστικά είναι τελείως δυσανάλογα δηλαδή τα μεν οικόπεδα ειναι προσιτά, το κόστος όμως είναι ανάλογο της Αθήνας.