ακρίβεια είναι το βασικότερο πρόβλημα για την συντριπτική πλειονότητα των νοικοκυριών της χώρας, που αναμένουν νομοθετικές πρωτοβουλίες για την πάταξη της, τις οποίες ανακοίνωσε σήμερα (9/1) ο πρωθυπουργός, στο Υπουργικό Συμβούλιο. 


Ακρίβεια: "Δακρύζουν" οι καταναλωτές με την τιμή του κρεμμυδιού


Τα μάτια... δακρύζουν στη θέα της τιμής του κρεμμυδιού κι οι καταναλωτές κάνουν, πια, οικονομία ακόμα και στο τσιγάρισμα.

Βασικό συστατικό για το καθημερινό γεύμα κάθε οικογένειας, το κρεμμύδι έχει γίνει πια απλησίαστο. Σήμερα τα ξερά κρεμμύδια στη λαϊκή ξεκινούσαν από 1,30€/kg όταν, την αντίστοιχη περσινή ημέρα κόστιζαν σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών αγορών μόλις 90 λεπτά, μια αύξηση τιμής που ξεπερνά το 62%. αντίστοιχα τα φρέσκα κρεμμύδια αυξήθηκαν σε ένα χρόνο πάνω από 16%.

Για "γερά" πορτοφόλια οι πατάτες


Όπως το κρεμμύδι, έτσι και η πατάτα του φτωχού, σήμερα στη λαϊκή αγορά, πωλείται ως έδεσμα για δυνατά πορτοφόλια. Σήμερα στη λαϊκή είχε τιμή 1 ευρώ και 20 λεπτά, όταν, πέρσι τέτοια μέρα δεν ξεπέρασε το 1 ευρώ και 10 λεπτά. Μια αύξηση που αγγίζει το 10%.

Με τις τιμές να καλπάζουν, ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε τη λήψη άμεσων μέτρων, για να αναχαιτιστεί η ακρίβεια σε βασικά προϊόντα.

Για " μέτρα-ασπιρίνες" κάνει λόγο το ΚΚΕ


Οποιαδήποτε μέτρα-ασπιρίνες κι αν ανακοινώσει η κυβέρνηση, η κατάσταση για τους εργαζόμενους θα συνεχίσει να επιδεινώνεται. Αυτό δείχνει, άλλωστε και η πρόσφατη πείρα των «καλαθιών» και των «pass», λέει το ΚΚΕ.

Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες εξαγγέλλονται σε ένα κλίμα δυσαρέσκειας καθώς οι καταναλωτές υποφέρουν από τις συνεχείς ανατιμήσεις των αγαθών διατροφής και πρώτης ανάγκης, οι τιμές των οποίων, όπως έδειξαν και τα επίσημα στοιχεία της Eurostat αυξάνονται με πολλαπλάσιους ρυθμούς στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.