Oι επαγγελματίες προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, στη δεύτερη μέρα εφαρμογής των POS σε λαϊκές αγορές, ταξί και ψιλικατζίδικα.

Έμποροι και καταναλωτές προσαρμόζονται στη νέα κατάσταση, ωστόσο, για την ώρα, σε ελάχιστους πάγκους στις λαϊκές αγορές έχουν εμφανιστεί τα τερματικά POS.

Kάποιοι πωλητές ήδη προεξοφλούν ότι το κόστος της τραπεζικής προμήθειας θα βγει από την τσέπη του καταναλωτή, ενώ επιχειρηματίες που είχαν φροντίσει να προμηθευτούν το pos πολύ πριν γίνει υποχρεωτικό, διαπιστώνουν, όπως λένε, ότι δεν εξυπηρετεί τις πολύ μικρού ύψους συναλλαγές.

"Τσουχτερό" πρόστιμο σε επαγγελματίες που δεν θα προμηθευτούν POS


Προβλήματα με τη σύνδεση του ίντερνετ φοβούνται ότι θα έχουν οι οδηγοί ταξί, ωστόσο αραδέχονται, ότι οι επιβάτες τους ζητούν συχνά να πληρώσουν με κάρτα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για τους επαγγελματίες που δεν θα προμηθευτούν το τερματικό για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το πρόστιμο είναι τσουχτερό καθώς αγγίζει τα 1500 ευρώ, έχουν όμως δύο μήνες περιθώριο προκειμένου να το εγκαταστήσουν και να το συνδέσουν στην ταμειακή τους μηχανή.