"Φέτος δεν θα μιλήσω για την οικονομία γιατί πολύ απλά η οικονομία μας πάει καλά... Στο δικό μας το Επιμελητήριο μόνο το 2023 ενεγράφησαν 1.500 νέες επιχειρήσεις κι αυτό δείχνει ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και ο Πειραιάς μας ενισχύεται συνεχώς ", ανέφερε το απόγευμα της Δευτέρας (8/1/2024) ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης στη διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας που έλαβε χώρο στο ιστορικό κτίριο στο κέντρο της πόλης.

Τιμώμενο πρόσωπο είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος με την επιστημονική  του ιδιότητα του καθηγητή συνταγματικού δικαίου προσφέρει ανιδιοτελώς "χωρίς την ελάχιστη αμοιβή" Τις νομικές του συμβουλές στο ΕΒΕΠ και στον εμπορικό κόσμο.

Στην εκδήλωση χοροστατούντος του  σεβασμιότατου μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι υπουργοί  Άδωνις Γεωργιάδης, Κώστας Σκρέκας, Χρήστος Σταϊκούρας, Γιάννης Μπρατάκος, Νίκος Παπαθανάσης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Εφραίμογλου, βουλευτές και φορείς της πόλης και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.