Η χριστουγεννιάτικη αγορά έχει ξεκινήσει καλά, προβλέπεται εντυπωσιακή αύξηση του τζίρου καθώς αυτό φαίνεται και καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή "Πρωινές Ιστορίες" με τον Γιάννη Αργυρό ο Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος Αντώνης Ζαΐρης. "Πέρυσι το λιανεμπόριο έκανε 51 δις και φέτος τα τέλη του χρόνου θα πάει γύρω τα 65 δις σύμφωνα με τις προβλέψεις μας άρα υπάρχει δυναμική στην αγορά".

"Οι περισσότερες αγορές για πάρα πολλές επιχειρήσεις γίνονται στην περίοδο των Χριστουγέννων όπου γίνεται το 60 με 70% του τζίρου. Ο μέσος όρος, με βάση την έρευνα, για τους καταναλωτές είναι γύρω στα 175 με 180€ για αγορές τα φετινά Χριστούγεννα ανά άτομο".

"Ψηφίζουμε Ελλάδα στον τουρισμό", υψηλές οι πληρότητες

Την ίδια ώρα, ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από το πεδίο του τουρισμού, με τις πληρότητες να αγγίζουν το 80% στην Ελλάδα ενόψει των εορτών, όπως είπε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών και τον Γιάννη Αργυρό ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Λύσανδρος Τσιλίδης.

Σε σχέση με την κίνηση στο εξωτερικό, είπε πως πολλοί Έλληνες περιορίζουν τα ταξίδια τους σε Ισραήλ, Αίγυπτο και Ιορδανία, ενώ σημείωσε πως στην υπόλοιπη Ευρώπη η κίνηση είναι στο μείον 20% καθώς υπάρχει η κρίση των καταναλωτών. Τόνισε, δε, πως ο αριθμός των ταξιδιωτών που επισκέπτονται το εξωτερικό είναι μια μικρή αγορά