«Το 2024 θα έχουμε αύξηση μισθών στο Δημόσιο, αύξηση συντάξεων και μείωση του ΕΝΦΙΑ» τόνισε κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κρατικός Προϋπολογισμός για το 2024 και «τα θετικά νέα για την ελληνική οικονομία μεταφράζονται σε πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που θα φτάνουν στην τσέπη όλων των Ελλήνων πολιτών».

«Η ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών είναι η πρώτη προτεραιότητά μας και οι προβλέψεις του Κρατικού Προϋπολογισμού κατατείνουν σε ακριβώς αυτό», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «η χρονιά που έρχεται να είναι χρονιά περαιτέρω αύξησης εισοδημάτων, καθώς ο Κρατικός Προϋπολογισμός περιλαμβάνει μόνιμα μέτρα ύψους 1,6 δις. Ευρώ».

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Μαρινάκης τα μόνιμα μέτρα ύψους 1,6 δις. Ευρώ θα είναι τα εξής
  • αύξηση μισθών στο Δημόσιο μετά από 14 χρόνια. Το μέσο ετήσιο όφελος για έναν δημόσιο υπάλληλο θα είναι 1.476 ευρώ, δηλαδή ένας επιπλέον μισθός,
  • αύξηση συντάξεων,
  • αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά κατά χίλια ευρώ,
  • επέκταση του επιδόματος μητρότητας για γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες το οποίο ανέρχεται στο ύψος του κατώτατου μισθού και θα είναι για εννέα μήνες.
  • μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για τις κατοικίες που ασφαλίζονται από φυσικές καταστροφές,
  • μονιμοποίηση της απαλλαγής των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη,
  • άρση του παγώματος των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα,
  • κατάργηση της κράτησης 30% για τους συνταξιούχους που εργάζονται.
Όπως σημείωσε ο κ. Μαρινάκης, «βασικοί στόχοι του Προϋπολογισμού είναι ακόμα, η υλοποίηση επενδύσεων ύψους 12 δισ. με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και η αύξηση των δαπανών για την Παιδεία κατά 255 εκατ. ευρώ και την Υγεία με αύξηση της επιχορήγησης για τα νοσοκομεία κατά 20%».

Διαβάστε ακόμα: Αυτά τα επιδόματα θα λάβουν οι πολίτες μέχρι το τέλος του έτους: Δείτε αναλυτικά

Παύλος Μαρινάκης: Με τις αυξήσεις μισθών διοικητών νοσοκομείων δεν μιλάμε για golden boys

Την αύξηση των μισθών των διοικητών των νοσοκομείων υπεραμύνθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς γιατί αποφάσισε η κυβέρνηση να αυξήσει τους μισθούς για τους διοικητές των νοσοκομείων και τι απάντα στις κατηγορίες ότι με την κίνηση αυτή ενισχύει τα golden boys την ώρα που δεν ενισχύεται το υγειονομικό προσωπικό, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Θέλουμε λελογισμένα να κάνουμε και τα δύο» και προσέθεσε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί το να ενισχυθούν οι μισθοί των διοικητών των νοσοκομείων απαγορεύει να ενισχύονται και να συνεχίσουμε να ενισχύουμε του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, υπογράμμισε πως «δεν μιλάμε για golden boys».

Αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, είπε πως πλέον οι διοικητές των οργανισμών του Δημοσίου θα επιλέγονται από μια αξιοκρατική διαδικασία με αυστηρά κριτήρια, με τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ, αρχής γενομένης από τα νοσοκομεία.

Επεξηγώντας περαιτέρω την πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης, σημείωσε πως με αιχμή την προσέλκυση ανθρώπων από την αγορά, πρέπει να είναι πιο ανταγωνιστικοί οι μισθοί. Σε αυτό το πλαίσιο, επιχειρηματολόγησε πως σε περιπτώσεις που έχει γίνει αυτό έχει αποδώσει με πολύ σημαντικά αποτελέσματα για το κράτος.