Η ακρίβεια  τρέχει με ‘’σπασμένα φρένα’’ ακόμη και στα παραδοσιακά καταφύγια των καταναλωτών, όπως οι λαϊκές αγορές.

Σε εποχιακά προϊόντα όπως τα μήλα και τα αχλάδια η τιμή φέτος σε σχέση με την ίδια εποχή πέρυσι είναι αυξημένη κατά 30 – 40%.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας συναντήθηκε σημερνά με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ για το θέμα των προσφορών ενώ αποφασίστηκε ότι το φετινό καλάθι των Χριστουγέννων θα κινηθεί στο πλαίσιο των περσινών τιμών.

‘’Πήραμε ένα κουνουπίδι μαζί με μια κυριά μισό-μισό’’

Σήμερα ένα κιλό κρεμμύδια στη λαϊκή αγορά φτάνει το 1 ευρώ και 35 λεπτά, στο σούπερ μάρκετ δεν πέφτει κάτω από 1, 40 ενώ πέρσι κόστιζε μόλις 80 λεπτά. Τα μήλα πλησιάζουν το ενάμιση ευρώ στη λαϊκη και τα δυόμιση στο σούπερ μάρκετ, όταν πέρσι κόστιζαν μόνο 70 λεπτά και τα αχλάδια από 1 ευρώ πέρσι τα αγοράζουμε 1 ευρώ και 40 λεπτά στη λαϊκή και 2 ευρώ και 20 λεπτά στο σούπερ μάρκετ.

Έτσι, οι καταναλωτές βρίσκουν… καινοτόμες λύσεις για να κάνουν οικονομία

‘’Εδώ πήραμε ένα κουνουπίδι μαζί με μια κυριά μισό-μισό’’.

Οι προσφορές στο ‘’στόχαστρο’’

Με εκπροσώπους της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος συναντήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, όπου συζητήθηκε, κυρίως, το θέμα των προσφορών 1+1.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA στη σύσκεψη έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη νέα ρύθμιση για τις προσφορές, συζητήθηκε η μεγάλη συμμετοχή στη μόνιμη μείωση τιμής, ενώ αποφασίστηκε ότι το φετινό καλάθι των Χριστούγεννων θα κινηθεί στα πλαίσια των περσινών τιμών των προϊόντων

‘’Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την αγοραστική δυνατότητα όλων των καταναλωτών και να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο των παραπλανητικών προσφορών’’, δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας, υπουργός Ανάπτυξης.

Όσο για το γιορτινό καλάθι του καταναλωτή, αυτό αναμένεται στα σούπερ μάρκετ το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, όμως υπάρχει φόβος οι τιμές των εισαγόμενων προϊόντων, κυρίως της γαλοπούλας, να τινάξουν στον αέρα κάθε προγραμματισμό.