Σταθερές ή χαμηλότερες χρεώσεις στα τιμολόγια ανακοίνωσε η πλειονότητα των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας για τον Δεκέμβριο 2023, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του powergame.gr.

Έτσι, από την 1η/1/2024 τίθεται σε ισχύ νέο πλαίσιο που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πράσινο τιμολόγιο, που θα πρέπει να έχουν σε προσφορά όλοι οι προμηθευτές.


Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας


• Αμετάβλητες παραμένουν οι χρεώσεις της ΔΕΗ για τον Δεκέμβριο. Πιο συγκεκριμένα, στο τιμολόγιο Γ1 η χρέωση είναι 17 λεπτά του ευρώ ανά kWh για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες μηνιαίας κατανάλωσης, όσο και τον μήνα που διανύουμε. Για μεγαλύτερες καταναλώσεις, η χρέωση διατηρείται στα 18,2 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Στο προϊόν ΔΕΗ myHome 4All, η χρέωση για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες κατανάλωσης παραμένει στα 16,5 λεπτά ανά KWh. Πάνω από το συγκεκριμένο όριο, κάθε κιλοβατώρα θα χρεώνεται με 22,1 λεπτά του ευρώ ανά KWh, όσο και τον Νοέμβριο.


• Η Protergia ανακοίνωσε χρέωση 20,94 λεπτά του ευρώ ανά kWh στο πρόγραμμα Οικιακό MVP Reward, μειωμένη κατά 7% έναντι του Νοεμβρίου. Με την έκπτωση συνέπειας, η τιμή της εταιρείας υποχωρεί στα 14,94 λεπτά του ευρώ, με μείωση -10% σε σχέση με τον μήνα που διανύουμε.

Επίσης, η Protergia έχει λανσάρει εδώ και ένα τετράμηνο ένα νέο προϊόν, το Protergia Οικιακό Value+, το οποίο για τον επόμενο μήνα θα έχει χρέωση 8,88 λεπτά ανά kWh, από 12,54 λεπτά τον Νοέμβριο (-29%).

• Σταθερές είναι οι χρεώσεις της Elpedison, που στο πρόγραμμα Elpedison Green Economy είναι 17,5 λεπτά ανά kWh και στο Elpedison Economy 21 λεπτά ανά kWh. Το νέο προϊόν της εταιρείας, το Elpedison Economy Plus, ανακοινώθηκε στα 12 λεπτά ανά kWh για τον επόμενο μήνα, όσο και τον Νοέμβριο.

Αμετάβλητη στα 21,27 λεπτά ανά kWh θα είναι η χρέωση της Elpedison στο πρόγραμμα που προσφέρει έκπτωση συνέπειας (Συνέπεια Day), συνυπολογίζοντας το bonus εμπρόθεσμης εξόφλησης.

• Στο πρόγραμμα Simply Generous Home της ΗΡΩΝ, για τους νέους πελάτες και όσα νοικοκυριά δεν έχουν συμπληρώσει 6μηνο, η χρέωση θα είναι 13,95 λεπτά του ευρώ ανά kWh, όσο και τον μήνα που διανύουμε. Για τους καταναλωτές που έχουν συμπληρώσει 6μηνο, η χρέωση διαμορφώνεται στα 13,18 λεπτά του ευρώ ανά kWh, σταθερή σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Στο πρόγραμμα Generous Home η ΗΡΩΝ ανήρτησε χρέωση 21,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα, από 21,4 λεπτά τον Νοέμβριο (αύξηση 0,5%). Ο τιμοκατάλογος του συγκεκριμένου προγράμματος με την έκπτωση συνέπειας 20% είναι 17,2 λεπτά ανά kWh. Για τους καταναλωτές που έχουν συμπληρώσει εννέα μήνες στο πρόγραμμα, η έκπτωση είναι αυξημένη στο 25%, με τη χρέωση να διαμορφώνεται επομένως χαμηλότερα, στα 16,13 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 16,05 λεπτά τον Νοέμβριο).

Επίσης, η εταιρεία διαθέτει εδώ και λίγους μήνες το νέο πρόγραμμα Generous Guarantee Home, που συνδυάζει εξασφάλιση ανώτατης τιμής Guarantee (0,170 €/kWh) και έκπτωση συνέπειας, η οποία αυξάνεται όσο παραμένει ο πελάτης στο πρόγραμμα. Τον Δεκέμβριο η τιμή του θα είναι 6,93 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 8,55 λεπτά τον Νοέμβριο), με ενσωματωμένη 10% έκπτωση συνέπειας. Mε τη συμπλήρωση έξι μηνών παραμονής στο πρόγραμμα, η έκπτωση συνέπειας ανεβαίνει στο 15% κι έτσι η τιμή διαμορφώνεται στα 6,55 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τον μήνα που διανύουμε.

• Η χρέωση της Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας στο πρόγραμμα Μaxi Free+ θα είναι 22,7 λεπτά ανά KWh, ενισχυμένη έναντι του Νοεμβρίου, όταν ήταν 13,9 λεπτά. Η χρέωση αποκλιμακώνεται στα 17 λεπτά ανά KWh συνυπολογίζοντας και την έκπτωση συνέπειας (έναντι 10,4 λεπτών τον προηγούμενο μήνα).

• Η χρέωση της ΖeniΘ στο βασικό της πρόγραμμα (Power Home Basic) διαμορφώνεται στα 20,9 λεπτά ανά kWh τον επόμενο μήνα, για τις πρώτες 270 κιλοβατώρες κατανάλωσης. Το τιμολόγιο της εταιρείας για τον Νοέμβριο ήταν 23,3 λεπτά, με τη μείωση να διαμορφώνεται στο 10%. Για μηνιαία κατανάλωση πάνω από 270 κιλοβατώρες, η χρέωση είναι 21,9 λεπτά ανά kWh, από 24,3 λεπτά.

Στο πρόγραμμα Power Home Now ανακοινώθηκε χρέωση 7,4 λεπτά ανά kWh, ελαττωμένη κατά 25% σε σχέση με τον Νοέμβριο (9,9 λεπτά του ευρώ).

• Σταθερό σε σχέση με τον Νοέμβριο είναι το πρόγραμμα On Time της NRG, όπου η αρχική χρέωση διαμορφώνεται στα 20,6 λεπτά ανά kWh. Με την έκπτωση 10%, η χρέωση ελαττώνεται στα 18,54 λεπτά ανά kWh. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους πρώτους δύο μήνες σύμβασης η έκπτωση συνέπειας είναι 30%.

Η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει ένα νέο πρόγραμμα, το OnTime+, το οποίο επίσης έχει την ίδια χρέωση με τον Νοέμβριο, στα 11,7 λεπτά ανά kWh. Με την έκπτωση 10%, διαμορφώνεται σε 10,53 λεπτά ανά kWh .

• 16,5 λεπτά ανά kWh είναι η χρέωση της ΕΛΙΝ τον Δεκέμβριο στο πρόγραμμα Power On! Home Bonus- (με την εκπτ. συνέπειας), σταθερή σε σχέση με τον μήνα που διανύουμε. Η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης ένα νέο πρόγραμμα, το Power On! Home Easy, με χρέωση 8,5 λεπτά ανά kWh.

• Στα 14,94 λεπτά ανά kWh είναι η χρέωση της Watt & Volt στο πρόγραμμα Reward (συνυπολογίζοντας την έκπτωση συνέπειας), μειωμένη κατά 10% σε σχέση με τον Νοέμβριο. Το τιμολόγιο W+V Value+ της εταιρείας έχει χρέωση 8,88 λεπτά ανά kWh, από 12,54 λεπτά τον μήνα που διανύουμε (μείωση 29%).

• H Volton ανακοίνωσε το οικιακό τιμολόγιο ρεύματος για τον Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα, οι χρεώσεις διαμορφώνονται σύμφωνα με τις εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας, παραμένοντας σταθερές για τον επόμενο μήνα. Η τελική χρέωση στο πρόγραμμα Volton Energy Free διαμορφώνεται στα 0,0849 ευρώ ανά κιλοβατώρα, με έκπτωση συνέπειας 20% (στα 0,1061 ευρώ χωρίς την έκπτωση συνέπειας).